Web design mobile responsive – ce este si de ce fiecare afacere are nevoie de el

Iti mai amintesti cand deschideai un site web de pe telefonul mobil si iti apareau niste pictograme minuscule? Nu era cea mai buna experienta pentru tine!

Din acest motiv, inca din 2015, Google a lansat o modificare a algoritmilor motoarelor de cautare prin care clasifica website-urile in functie de cat de responsive este web design-ul pentru dispozitivele mobile. Cu alte cuvinte, un site trebuie sa fie usor de utilizat pe un smartphone.

Pentru a avea un web design responsive pentru dispozitivele mobile, site-ul tau ar trebui sa fie usor de citit fara a necesita zoom, sa aiba spatiu suficient pentru a atinge elementele cu degetul si sa nu necesite scroll orizontal. Site-urile web care nu sunt optimizate pentru toate tipurile de ecrane pot inregistra o scadere a clasamentului motorului de cautare.

De ce e benefic sa investeste in web design mobile responsive

Principalul beneficiu al unui website responsive pentru dispozitivele mobile este faptul ca orice utilizator, de pe orice dispozitiv poate avea cea mai buna experienta posibila cu site-ul tau. In plus, este o modalitate buna de a-ti rafina continutul pentru a te asigura ca cei care iti viziteaza site-ul vad doar cele mai importante informatii.

Un alt avantaj deloc de neglijat este ca un web design prietenos cu dispozitivele mobile mareste vizibilitatea in motoarele de cautare. Un site cu un mobile web design eficient va aparea in rezultatele cautarii mai sus decat unul fara.

De ce web design-ul responsive pentru mobile este important pentru afacerea ta

In primul rand, un web design responsive iti va creste numarul de vizite (reach) de pe dispozitivele mai mici (tablete si smartphone-uri). Vei aparea mai sus in lista de rezultate, iar utilizatorii vor petrece mai mult timp pe site, avand in vedere ca este usor de accesat si de navigat de pe mobil.

Mai mult, vei mentine o experienta consistenta a utilizatorului, ceea ce va creste gradul de retentie, fapt ce te va ajuta sa stai in fata competitiei. Odata ce vei avea un numar mai mare de vizite, va creste posibilitatea ca acestea sa se transforme si in achizitii, adica in decizia vizitatorului de a cumpara de la tine.

Știai ca in prezent in lume exista mai mult de 2 miliarde de utilizatori de smartphone, iar peste 60% din cautarile online provin de pe un dispozitiv mobil? Pentru a te asigura ca site-ul tau ofera o experienta personalizata pentru dispozitivele mobile, apeleaza la serviciile de web design oferite de Project Media Timisoara.

About the author

Leave a Reply