Untul de Shea

Textura, consistenta, precum si beneficiile de ingrijire a pielii depind de acidul stearic si de continutul de acid oleic, care ar putea fi diferit in fiecare cultura de nuci culese. Varietatea intalnita in Uganda de Nord si Sudanul de Sud este mai scumpa, fiind si mai greu de obtinut din cauza tulburarilor civile. Aceasta este, de asemenea, mai bogata in oleina, partea lichida a untului de shea, care o face mai moale si mai aromata. Exista, de asemenea o mai buna absorbtie in piele, din cauza continutului mai mic de acizi grasi saturati. Untul de shea din vest, pe de alta parte, este mai bogat in vitamina A, ceea ce este excelent pentru riduri si vergeturi.

Beneficiile untului de shea in ingrijirea pielii sunt numeroase. El ajuta la a estompa aceneea si alte cicatrici, vindeca arsurile solare, pilea crapata si exfoliata, calmeaza alergii ale pielii precum muscaturi otravitoare, piscaturi de insecte si alte boli ale pielii, cum ar fi dermatita de contact si psoriazis. Se crede, de asemenea, ca reduce durerile musculare si reumatismul prin stimularea eliminarii toxinelor din muschi.

Untul de Shea este un ingredient natural minunat, care functioneaza bine atat pe piele, cat si pe par. In forma sa naturala are o consistenta ferma, dar usor tartinabila. Pentru a-l face mai usor de aplicat, puteti amesteca untul de shea cu un numar de ingrediente purtatoare, precum uleiul de cocos. Odata amestecat, veti avea un produs pufos, ultra-hidratant natural care va da parului un luciu sanatos.

About the author

Leave a Reply