Unde gasesti vesminte preotesti de cea mai buna calitate

Apropierea de cele sfinte ne face de multe ori sa nu mai luam in calcul detaliile care fac dintr-o slujba sau o ceremonie preoteasca un eveniment atat de deosebit. Suntem atenti la cuvantul preotului, la pictura bisericeasca, uneori chiar la straiele celor care intra in biserica, dar mai putin la vesmintele preotesti.

O privire mai atenta ne va arata insa ca acestea implica un efort deosebit din partea celor care le creeaza, pentru ca preotul sau arhiereul sa impuna prestanta si respectul necesare in momentul in care apar in fata credinciosilor. Iar daca spunem ca omul face haina si nu haina pe om, ar fi o ipocrizie sa spunem ca un preot cu har nu tine deloc la imaginea sa atunci cand apare la slujba de duminica.

Asemenea oricarui alt credincios, un eveniment special sau chiar simpla slujba de duminica impun o tinuta decenta din partea preotului, astfel incat preocuparea producatorilor pentru acest segment nu trebuie sa constituie o noutate. In acest caz, produsele oferite spre vanzare nu sunt importate din surse obscure, ci sunt produse cu migala, de catre mestesugari priceputi, cu traditie.

Materiale alese

Un astfel de site este vesmintebisericesti.ro, care promoveaza produsele Crilovic, un producator cu o traditie de peste 35 de ani in domeniul vesmintelor pentru preoti si arhierei. Acestea sunt confectionate din materiale de cea mai buna calitate, precum brocardul grecesc, cusute sau brodate cu fire aurite, intr-o gama diversa de culori si texturi. In ceea ce priveste preturile, acestea sunt specifice produselor de inalta calitate, insa accesibile pentru toate categoriile de preoti care tin sa ofere, in afara cuvantului sfant, si o imagine agreabila in fata enoriasilor.

Vesminte preotesti tesute

Odata ce ai intrat pe un astfel de site, gasesti tot ceea ce este necesar pentru randuiala bisericeasca. Iar pentru persoanele care tin totusi la calitate, acestea au de ales dintr-o multitudine de modele de haine preotesti. Cele mai populare sunt aceste vesminte preotesti tesute.

Acestea au preturi ceva mai accesibile, ce pornesc de la cateva sute de lei si depasesc usor o mie de lei, fiind confestionate din combinatii de brocard grecesc si insertii de catifea, cusute cu fir. Acestea sunt disponibile intr-o gama larga de culori si nuante, ce merg de la negru pana la vernil, auriu, ivoire sau rosu.

Vesminte brodate, pentru inalte fete bisericesti

Urmeaza apoi vesmintele bisericesti brodate, unde gasim, de asemenea, o gama larga de produse de cea mai inalta calitate, care ajung si la cinci mii de lei setul complet, compus din epitrahile, stihar, brau si felon.

Cele mai scumpe modele sunt confectionate din catifea, brotate cu fir de aur. Acestea pot fi accesorizate cu broderii diverse, in functie de ocazie. Astfel, sunt piese concepute special pentru slujba de Craciun sau pentru cea de Inviere, care pot fi ornate cu broderii sub forma de icoane, cruci sau alte simboluri traditionale bisericesti.

About the author

Leave a Reply