Un plus de sanatate

Modul in care o zi incepe pentru fiecare dintre noi difera de la un caz la altul, de la o zi la alta dar cel mai mult de la o persoana la alta. Ceea ce este insa comun celor mai multi dintre noi este faptul ca fiecare dimineata incepe cu ajutorul unei cafele proaspete fie ca este vorba despre una pregatita in casa sau poate una achizitionata inspre drum spre munca. Totusi acest ritual zilnic nu inseamna doar consum de cafea boabe si atat ci poate insemna si un stil de viata sanatos.

Rolul cafelei fie ca este vorba despre cafea macinata sau despre alta forma a acesteia este in prmul rand acela de a face sa incepeti fiecare zi cu un plus de energie si cu forte proaspete pentru orice activitate ar urma. In acelasi timp aceasta cafea poate fi folosita si pentru a va ajuta sa compensati lipsa de somn mai ales daca noapte ce a trecut fie a fost una plina de petreceri sau poate una in care ati avut de munca sau de invatat.

Prezenta insa a cafelei in viata noastra poate aduce si alte beneficii iar acest lucru este studiat si analizat si de unii specialisti iar faptul ca in Europa este o medie de consum de 5kg pe an poate spune anumite lucruri. Ceea ce trebuie sa stiti insa pe langa faptul ca are un continut ridicat de cofeina cafeaua macinata pe care o folositi de regula dar si celelalte tipuri de cafea au si un cotinnut ridicat de antioxidanti. Acesti antioxidanti pot ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi care dauneaza organismului si care sunt prezenti in jurul nostru chiar si pe strada si oriunde este poluare.

Daca este sa analizam insa studiile sau informatiile care sunt vehiculate in presa sau in mediul online pe diferite site-uri de nutritie sau de sanatate consumul de cafea macinata poate aduce si alte beneficii. Putem continua aceasta lista a beneficiilor cu latura in care poate ajuta la inlaturarea sau diminuarea depresiei si a riscului de aparitie a acesteia ca urmare a unor probleme fie de natura personala fie de una profesionala. Un alt beneficiu vehiculat este insa cel in care un consum de cafea in fiecare zi poate duce la diminuarea riscului de aparitie a afectiunilor privind memoria si creierul precum Parkinson sau Alzheimer.

Se poate observa insa ca intreg organismul poate avea beneficii de pe urma unui consum de cafea iar ca si recomandare este de preferat un consum de cafea macinata proaspat si nu una solubila. Ceea ce trebuie tinut cont si avut in vedere indiferent daca vorbim despre cafea macinata sau despre alte produse este consumul responsabil intrucat excesul nu este niciodata bine venit si nu are niciodata efecte benefice.

About the author

Leave a Reply