Tot ce trebuie sa stiti despre Litecoin

Litecoin este o criptomoneda peer-to-peer descentralizata. Litecoin este primul fork realizat din Bitcoin. Spre deosebire de Bitcoin, Litecoin ofera confirmari mai rapide ale tranzactiilor.

De unde provine Litecoin?

Cresterea ofertei Litecoin este dezcentralizata si ghidata de protocolul Litecoin, care atribuie crearea de monede noi participantilor la Litecoin. Numarul maxim de Litecoins este limitat la 84 milioane in total, dar nu toate monedele au fost inca create.

Incepand cu luna mai a anului 2019, in circulatie exista aproximativ 61,9 milioane de litecoins, ceea ce reprezinta aproximativ 74% din total, iar fiecare proprietar de astfel de criptomonede poate vinde litecoin atunci cand doreste.

De-asemenea, cei interesati pot gasi diferite platforme de unde pot cumpara litecoins. Dupa ce vor fi create 11,3 milioane de monede noi, recompensa miniera bloc va scadea de la 25 la 12,5 monede, ceea ce este de asteptat sa apara ceva timp in august 2019.

Cine a inventat Litecoin?

Se crede ca Litecoin a fost lansat prin intermediul unui client open-source pe GitHub la 7 octombrie 2011 de catre Charlie Lee, un fost angajat Google. A fost o furculita a clientului Bitcoin Core, diferind in primul rand prin faptul ca a scazut timpul de generare a blocului (2,5 minute), un numar maxim crescut de monede, un algoritm de hashing diferit si o GUI usor modificata.

Cand a fost creat Litecoin?

Desi a fost construit in octombrie 2011, istoricul financiar al Litecoin este originar din noiembrie 2013. Echipa de dezvoltare Litecoin a lansat prima versiune 0.8.5.1, iar valoarea totala a Litecoin a inregistrat o crestere masiva dupa aceea, care a inclus un salt de 100% in 24 de ore.

La inceputul lunii decembrie 2013, a fost creata o noua versiune a Litecoin. Aceasta versiune noua si imbunatatita a oferit o reducere de 20 de ori a taxelor de tranzactie, impreuna cu alte imbunatatiri de securitate si performanta pentru client si retea.

Care sunt riscurile tranzactionarii Litecoin?

Iata cateva puncte care rezuma cateva dintre riscuri:

  • Ca si in cazul Bitcoin, exista putine valori de evaluare istorica sau criptomonede comparative. Practic, este dificil de raspuns la intrebarea modului in care evaluati care este valoarea justa.
  • Modificarile aduse controlului international de capital ar putea reduce cererea de criptomoneda. Tari precum China au legi care protejeaza iesirile de capital; prin urmare, banii sunt inundati in criptocurrente nereglementate – pentru a evita astfel de controale de capital. O modificare a legilor privind iesirile de capital ar putea diminua cererea.
  • Este nereglementat, astfel unii pot considera un risc ridicat. Totusi, acest lucru este subiectiv; la sfarsitul zilei, este doar o moneda.
  • Este o moneda, similara cu o marfa in natura; prin urmare, este supusa fluctuatiilor pietei, cum ar fi cererea si oferta. Dar acesta ar trebui sa fie un risc pozitiv pentru comerciantii care se ocupa de marfuri.

Este legal Litecoin?

Raspunsul scurt este: da. Reglementarile variaza de la o tara la alta, dar va puteti astepta sa vedeti autoritatile nationale de reglementare interesate de Litecoin si alte monede virtuale, potential alaturi de autoritatile de reglementare regionale la nivel de sub-tara.

Este Litecoin sigur pentru comert?

Da, este la fel de sigur sa tranzactionati ca Bitcoin, sau orice alta marfa, pentru asta. De fapt, popularitatea Litecoin a crescut in ultimii ani.

Ce urmeaza pentru Litecoin in 2019?

2019 se pregateste sa fie un an foarte interesant pentru Litecoin. Acest lucru se datoreaza evenimentului de reducere la jumatate a Litecoin, care va avea loc in august 2019. De asemenea, este la un an distanta de la jumatatea evenimentului Bitcoin, care este un alt eveniment cheie pentru toate criptomonedele.

Evenimentul Litecoin la jumatate din august 2019 inseamna ca minerii vor primi mai putini Litecoins pentru minarea criptomonedei (25 Litecoins la 12,5 Litecoins). Unii analisti considera ca aceasta reducere a ofertei poate avea un efect hartuitor asupra criptomonedei.

Un alt impuls posibil pentru Litecoin in 2019 este faptul ca OKEx Bitcoin si schimbul de criptomonede, din Hong Kong, pot incepe sa ofere suport pentru reteaua fulger Litecoin, care poate creste capacitatea de utilizare si cererea pentru cripto.

Unde poti cheltui?

Litecoin poate fi utilizat si cheltuit pe o lista lunga de bunuri cu diferite tipuri de comercianti. Primul pas implicat in facilitarea acestui lucru este sa descarcati un portofel Litecoin, care va va face posibil sa achizitionati Litecoins de la un schimb si pe care il puteti folosi apoi pentru a achizitiona bunuri si servicii cu Litecoins.

About the author

Leave a Reply