Tot ce trebuie sa stiti despre gazduirea web

Gazduirea web este serviciul pe care il puteti alege de la Gazduire Enterprise, si care face ca site-ul dvs. sa fie disponibil pentru a fi vizualizat de altii pe Internet. O gazda web ofera spatiu pe serverul sau, astfel incat alte computere din intreaga lume pot accesa site-ul dvs. prin intermediul unei retele sau modem.

Exista literalmente mii de servicii de gazduire web disponibile astazi, variind de la servicii gratuite cu optiuni limitate la servicii scumpe, de specialitate de web hosting de afaceri. Ce optiune alegeti depinde in primul rand de modul in care intentionati sa utilizati site-ul dvs. web si cat doriti sa cheltuiti.

Tipuri de servicii de gazduire web:

Furnizori de servicii de Internet (ISP)

Multi oameni au pus primele lor site-uri prin ISP-urile lor, pentru ca este in general usor si ieftin. Cele mai multe pachete de servicii ISP includ o cantitate mica de spatiu web gratuit, impreuna cu instrumente pentru crearea si incarcarea de site-uri web rapid si usor.

Site-urile ISP sunt perfecte pentru persoanele care doresc sa puna la dispozitie site-uri mici cu trafic redus. Cu toate acestea, exista, de obicei, restrictii privind tarifele, iar majoritatea ISP-urilor nu ofera o multime de caracteristici, astfel incat acestea ar putea sa nu fie cea mai buna alegere pentru un site de afaceri infloritor.

Web Hosting gratuit

Web hosting gratuit este o alta optiune buna pentru site-uri web mai mici, personale. Exista multi furnizori de hosting gratuit care ofera toate tipurile de caracteristici; unii includ accesul la CGI si multe altele.

Dezavantajul pentru cele mai gratuite servicii de hosting este ca acestea sunt finantate de publicitatea care apare pe site-ul dvs., astfel incat gazduirea web gratuita este, in general, cea mai buna pentru site-urile personale si nu pentru afaceri.

Gazduire platita

Cu hosting platit, puteti alege shared hosting, server vps sau gazduire dedicata printre altele, si platiti o taxa pentru spatiul ocupat si serviciile de pe serverul unui furnizor de gazduire web.

Cheltuielile lunare pot varia de la cativa dolari la cateva sute de dolari. Evident, cu cat platiti mai mult, cu atat mai multe trasaturi ar trebui sa aveti la dispozitia dumneavoastra. Serviciile pot include acces CGI, suport baze de date, ASP, e-commerce, SSL, spatiu suplimentar pe server, latime de banda suplimentara si multe altele.

Gazduire domeniu

O optiune buna pentru intreprinderile mici este de a plati pentru gazduirea domeniului. Domeniul de gazduire va permite sa gazduiti site-ul dvs. oriunde doriti: pe un ISP, un serviciu de gazduire gratuita sau chiar pe propriul dvs. server.

Cumparati un nume de domeniu si solicitati furnizorului sa transmita toate solicitarile pentru acest domeniu site-ului web real. Acest lucru este adesea mai putin costisitor decat cumpararea atat a domeniului, cat si a serviciului de gazduire si permite companiilor sa isi marcheze adresele URL.

Colocatie

Colocarea este o optiune pentru companiile care doresc sa ruleze propriile servere si masini web, dar nu doresc sa le mentina direct. Cu colocare, proprietarul site-ului plaseaza propriul server in incinta ISP-ului sau al altei gazde, unde este stocat, intretinut si dotat cu o sursa de alimentare neintrerupta. Colocarea ofera securitate si protectie pentru serverul dvs., in timp ce tot va ofera controlul propriului echipament.

Acces direct la Internet

Gazduirea site-ului dvs. va ofera cel mai mult control asupra serverului dvs. web. Companiile cu centre de date mari sau care necesita securitate inalta in fiecare aspect al accesului la Internet si la Internet ar trebui sa aiba in vedere acest tip de gazduire.

About the author

Leave a Reply