Tot ce trebuie sa stii despre senzorii de presiune

Presiunea aerului in galeria de admisie este in mod curent un parametru de presiune dintre cele mai des masurate. Se utilizeaza un senzor de presiune pentru a o sesiza. Despre presiune se stie ca aceasta poate varia in functie de starea in care functioneaza motorul, dar totodata si dupa pozitia pe care o are clapeta de admisie.

Putem asemana functionarea motorului cu cea a unei pompe de aer. Atunci cand acesta este in stand by, se inregistreaza aceeasi presiune in galeria ca cea atmosferica. Cand este insa pus in functiune, se formeaza vidul in  galeria atunci cand si clapeta este inchisa etans.

Pentru ca nu se realizeaza insa niciodata o inchidere completa a clapetei, vorbim despre valori ale presiunii ce se aseamana cu cele ale presiunii atmosferice cand avem clapeta inchisa. De altfel, ne referim la presiunea in galerie ca la un parametru ce poate prezenta variatii frecvente si rapide.

In vederea efectuarii functiilor de reglare este necesar a avea o valoarea medie a presiunii in cauza. Asta este valabil atunci cand si cuplul motor prezinta proportionalitate cu valoarea medie.

Inainte presiunea aerului era masurata prin camere ce asociau doua membrate cu vid intre ele, respectiv prin incapsularea lor. Se realiza accesul aerului prin intermediul unui tub cu un diametru minor, care sa nu favorizeze fluctuatii rapide.

Despre senzorii de presiune si avantajele acestora

In prezent insa lucrurile au evaluat si se folosesc alte tipuri de masurare a presiunii, respectiv de detectare a valorii acesteia. Se folosesc cu precadere senzori presiune roti cu valva metalica ce aduc o serie de avantaje utilizatorilor: miniaturizar, cresterea rezistentei presiunii, detectarea unor valori scazute ale acesteia, a problemelor diverse ce pot aparea.

Este obligatoriu de altfel ca astfel de senzori sa existe in prezent in dotarea automobilelor de orice fel, insa prea putini conducatori auto sunt la curent cu acest subiect. Daca incepand din anul 2011 acest tip de senzori au inceput sa fie inclusi in dotarea masinilor inca din fabrica, cele produse inainte de acest an nu dispun de aceasta masura.

Daca stii ca te numeri printre cei care nu ii au, ar trebui sa te interesezi legat de senzori de presiune si sa realizezi o achizitie in acest sens. Vei spune ca nu ti se pare neaparat eficient. Problemele pe care le pot detecta aceste elemente aparent neinsemnate pot fi de proportii, astfel ca ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa faci vreun compromis in acest sens.

Iata si o recomandare de magazin din care poti comanda senzori de presiune pentru roti cu valva metalica – www.senzoripresiune.com. Acceseaza site-ul si afla mai multe despre acestia, respectiv despre specificatiile lor tehnice si in ce sens iti vor fi utili.

Solutia cu senzori de presiune propusa de specialistii Senzori Presiune se remarca prin faptul ca este una performanta si se pliaza pe nevoi distincte. Iti vor asigura o buna liniaritate si te vor pun in tema atunci cand presiunea din roti va fi una scazuta, peste limita normalului.

About the author

Leave a Reply