Tipuri de servicii funerare

Exista mai multe tipuri de funeralii si servicii funerare: funeralii traditionale full -service, inmormantari si incinerari. Fiecare familie si individ sunt diferiti si fiecare alege ceea ce se potriveste mai bine cu credinta si sa. Majoritatea romanilor sunt crestin ortodocsi, motiv pentru care la noi este des intalnita inmormantarea. Incinerarea este mai rara, iar acest lucru se datoreaza in parte si faptului ca Biserica Ortodoxa nu accepta acest tip de ceremonie.

In cadrul unei inmormantari traditionale, are loc de perioada de veghe (de obicei o noapte de veghe) cand cei apropiati stau langa trupul defunctului care este asezat intr-un sicriu si se roaga pentru acesta. Transportarea corpului neinsufletit se face cu un dric, o masina speciala, iar acest serviciu face parte din oferta de servicii funerare. Pentru a inchiria o masina funerara puteti suna la Servicii Funerare Rainbow.

Avantajul alegerii inmormantarii ca parte integranta din ceremonia funerara, este ca majoritatea oamenilor sunt familiarizati deja cu aceasta. Cam toata lumea stie ce implica o inmormantare traditionala, care sunt etapele, ce lucruri sunt necesare etc. Pentru o inmormantare traditionala va putem ajuta cu constatarea decesului, imbalsamare, transport, intocmire acte, precum si cu o multime de produse necesare la inmormantare (sicriu, cruce, coliva, prosoape, pachete cu alimente, colaci, aranjamente florale). Cand apelati la o firma ce ofera servicii funerare complete, sunteti sigur ca evenimentul va decurge fara probleme. Asta pentru ca firma de servicii funerare cunoaste deja ce lucruri sunt necesare in timpul ceremoniei, care sunt optionale si care sunt recomandate. Cu siguranta, in acest moment de mare durere aveti nevoie de o persoana care sa va poate ghida cat mai bine ca sa va puteti ocupa de organizarea ceremoniei de inmormantare. Cu toate acestea, inmormantarile traditionale tind sa fie mai scumpe.

Incinerarile presupun arderea trupului neinsufletit. Acest serviciu funerare prezinta avantajul ca este mai ieftin, insa in Romania unde populatia este majoritatea crestin-ortodoxa, incinerarile nu sunt atat de frecvente. Ramasitele rezultate in urma incinerarii se aseaza intr-o cutie speciala si sunt oferite familiei, care le poate pastra sau le poate elimina in natura, conform dorintei exprimate in timpul vietii de catre persoana decedata. In general cei apropiati nu ajung la locul de incinerare, insa de obicei serviciile memoriale se organizeaza inainte sau chiar dupa incinerare, in prezenta urnei cu cenusa rezultata.

Indiferent de tipul serviciilor funerare de care aveti nevoie, inmormantare sau incinerare, va stam la dispozitie cu o gama variata de produse si servicii adiacente. Contactati http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/

About the author

Leave a Reply