Tipuri de controler de incarcare solara, functionalitate si aplicatii

Un controller panou solar Pcsol150 este in mod fundamental un regulator de tensiune sau curent pentru a incarca bateria si pentru a mentine celulele electrice suprasolicitate. Acesta directioneaza tensiunea de tensiune si curentul de la panourile solare care patrund in celula electrica.

In general, placile / panourile de 12V sunt scoase in parcul de bile de 16 pana la 20V, deci daca nu exista nicio reglementare, celulele electrice se vor deteriora de la supraincarcare. In general, dispozitivele electrice de stocare necesita aproximativ 14 pana la 14,5 V pentru a se incarca complet.

Controlerele de incarcare solara sunt disponibile in toate caracteristicile, costurile si dimensiunile. Gama de regulatoare de incarcare este de la 4,5A si pana la 60 pana la 80A.

Tipuri de controler de incarcator solar

Exista trei tipuri diferite de controlere de incarcare solara:

 • Controale simple de 1 sau 2 etape;
 • PWM (modulatia latimii impulsurilor);
 • Valoare maxima de urmarire a puterii (MPPT).

Simple 1 sau 2 Controale:  Are tranzistori de sunt pentru a controla tensiunea in unul sau doi pasi. Acest controler practic doar scurteaza panoul solar cand se ajunge la o anumita tensiune. Principalul lor combustibil pentru pastrarea unei reputatii notorii este calitatea lor neclintita – nu au atat de multe segmente, este foarte putin de rupt.

PWM (Pulse Width Modulated):  Acesta este regulatorul de incarcare traditional, de exemplu, antrax, Blue Sky si asa mai departe. Acestea sunt, in esenta, standardul industrial acum.

Punctul maxim de urmarire a puterii (MPPT):  Controlerul de incarcare solar MPPT este steaua stralucitoare a sistemelor solare de astazi. Acesti controlori identifica cu adevarat cea mai buna tensiune de lucru si intensitate a expunerii panoului solar si se potrivesc cu cea a bancii electrice de celule.

Rezultatul este cu 10-30% mai multa putere din clusterul orientat spre soare fata de un controler PWM. De obicei merita speculatiile pentru orice sistem solar solar de peste 200 de wati.

Caracteristici ale controlerului de incarcare solar:

 • Protejeaza acumulatorul (12V) de incarcarea in exces;
 • Reduce intretinerea sistemului si creste durata de viata a bateriei;
 • Indicare incarcare automata;
 • Fiabilitatea este ridicata;
 • 10amp la 40amp de curent de incarcare;
 • Monteaza fluxul invers.

Functia de controler de incarcare solara

Cel mai important controler de incarcare comanda in principal tensiunea dispozitivului si deschide circuitul, oprindu-se incarcarea, atunci cand tensiunea bateriei urca la un anumit nivel. Mai multi controlori de incarcare au utilizat un releu mecanic pentru a deschide sau a inchide circuitul, oprirea sau inceperea alimentarii catre dispozitivele de stocare electrice.

In general sistemele solare utilizeaza 12V de baterii. Panourile solare pot transmite mult mai multa tensiune decat este obligata sa incarce bateria. Tensiunea de incarcare ar putea fi mentinuta la cel mai bun nivel, in timp ce timpul necesar pentru incarcarea completa a dispozitivelor de stocare electrice este redus.

Acest lucru permite sistemelor solare sa functioneze optim in mod constant. Prin rularea tensiunii mai mari in fire de la panourile solare la controlerul de incarcare, disiparea puterii in fire este diminuata fundamental.

Controlerele de incarcare solara pot controla, de asemenea, fluxul de energie inversa. Controlorii de incarcare pot distinge cand nu exista nicio putere din panourile solare si deschid circuitul care separa panourile solare de dispozitivele bateriilor si opreste fluxul de curent invers.

Aplicatii

In ultimii ani, procesul de generare a energiei electrice din lumina soarelui are o popularitate mai mare decat alte surse alternative, iar panourile fotovoltaice sunt absolut fara poluare si nu necesita intretinere ridicata. Urmatoarele sunt cateva exemple in care energia solara utilizeaza:

 • Luminile stradale utilizeaza celule fotovoltaice pentru a transforma lumina soarelui in sarcina electrica DC. Acest sistem utilizeaza controler de incarcare solar pentru stocarea DC in baterii si utilizari in multe zone.
 • Sistemele Home folosesc modulul PV pentru aplicatii de tip house-hold.
 • Sistemul solar hibrid utilizeaza pentru mai multe surse de energie pentru furnizarea de aprovizionare cu rezerva de rezerva pentru alte surse.

About the author

Leave a Reply