Solutii practice pentru ventilarea unei locuinte

Sistemele de aer conditionat de fereastra constituie o solutie practica pentru racirea unei singure camere, cum ar fi un dormitor sau un living in scopul de a o face mai confortabila in timpul serilor calde si umede. Un astfel de aer conditionat poate fi usor de instalat intr-o fereastra cu deschidere si conectat la o priza din apropiere. Ar trebui sa iei masuratorile si stilul de deschidere al ferestrei cu tine atunci cand mergi la magazin pentru a te asigura ca achizitia se va potrivi in mod corespunzator. Cumpara intotdeauna un aparat de aer conditionat care este evaluat pentru zona camerei in care va urma sa fie utilizat. Aceste aparate de fereastra pot fi usor indepartate si luate cu tine, daca te muti intr-o alta casa prin constructii civile.

Aparatele de aer conditionat incorporate in perete sunt unitati care se compara strans cu cele de fereastra in marime, performanta si pret. Cu toate acestea, ele sunt modele construite care necesita cabluri si instalare particularizata direct printr-un perete exterior si acest tip de instalare permanent nu este recomandat decat daca ai propria ta casa.

Aerul conditionat portabil reprezinta unitati care nu necesita spargerea vreunui perete sau o reconfigurare a fereastrei de racire. Cu toate acestea, au nevoie de o fereastra in apropiere, unde furtunul flexibil poate fi pozitionat pentru ca unitatea sa functioneze in mod corespunzator. Multe aparate de aer conditionat portabile raspund mai multor sarcini, adaugand la versatilitatea furnizarea de alte functii de calitate a aerului. Aerul conditionat portabil poate fi folosit in camere care au ferestre accesibile si sunt in special potrivite pentru apartamente sau case de inchiriat in cazul in care instalarea de perete, fereastra sau unitati centrale nu este o optiune disponibila. Multifunctionalul si portabilitatea sunt, in general, motivul pentru care aceste unitati sunt mai scumpe decat AC-ul de fereastra sau de perete.

Sistemul central de aer conditionat si de racire sunt aparate de ventilatie pentru care intreaga casa necesita instalatii, iar recomandarile producatorului sunt specifice si implica tuburi profilate si cabluri consistente. Ele sunt mai scumpe, dar ar putea fi cea mai buna solutie in zone cu clima calda, daca ai propria ta casa mai ales. In mod ideal, acestea sunt cel mai bine de instalat intr-o casa care este nou construita sau in renovari cu plasa umbrire, dar pot fi in continuare o optiune in functie de aspectul si structura locuintei tale.

Aceste unitati vor creste costurile de energie, dar adaptand termostatulcu cateva grade mai sus, probabil, nu va fi vizibil, dar va avea ca rezultat economii semnificative de energie. Consultarea profesionistilor in sisteme de ventilatie este foarte recomandata pentru a sti ce tip este cel mai potrivit pentru clima si casa ta.

About the author

Leave a Reply