Sfaturi de cablare intr-un Data Center

Dupa cum stim deja, o planificare eronata sau o cablare nestructurata a unui data center cauzeaza de obicei, mai multe intarzieri si probleme, atat an activitatea noastra de zi cu zi si atunci cand apare o problema in centrul de date.

Cu toate ca pot exista multe echipe de profesionisti sau ingineri care sa cunoasca suficiente lucruri pentru a gestiona cablarea in interiorul unui centr de date, sau se pot angaja mai multe companii care sa asigure servicii de retea pentru a ne ajuta cu o cablare mai buna, exista o serie de bune practici de cablare pentru data center-uri care sunt adesea utile pentru toti cei care lucreaza in acel centru de date. Indiferent daca alegeti sa externalizati serviciul de cablare retea sau va ocupati personal de acest lucru, exista cateva sfaturi de cablare in data center pe care este recomandat sa le cunoasteti.

Pentru a achzitiona cabluri de fibra optica pentru proiectele in telecomunicatii, accesati www.cablurifibraoptica.ro/ si aveti cele mai bune preturi.

Sfatul 1 – Alegeti cel mai bun cablu de calitate in functie de bugetul dumneavoastra.

Dupa cum stim deja, exista mai multe tipuri de cabluri si mai multe tipuri de conectori, chiar si o varietate de branduri sau producatori pe piata. Fiecare incearca sa satisfaca anumite cerinte dintr-un centru de date. Deci, puteti alege mai mult de un singur cablu, chiar si avand acelasi pret sau fiind util pentru aceeasi aplicatie. Cu siguranta, in functie de de cablu si conectori, materialele de calitate, mai bune, de obicei, costa mai mult, dar acest lucru nu inseamna neaparat ca ar trebui sa cumperati cele mai scumpe cabluri. Cele mai bune sisteme sunt cele care functioneaza bine pentru pentru dumneavoastra si proiectul pe care il implementati. Deci, dumneavoastra trebuie sa alegeti cel mai bun cablu in conformitate cu cerintele dumneavoastrs, cu mediul in care veti utiliza acel cablu precum si in conformitate cu bugetul de care dispuneti.

Sfatul 2 – Masurati deschiderea (intinderea) si verificati de doua ori planul de instalare.

Este cunoscut faptul ca majoritatea cablurile devin susceptibile la o denaturare atunci cand depasesc lungimea sau durata recomandata. Adesea, atunci cand masuram intinderile si cand stabilim planul de instalare este posibil sa uitam sa includem intreaga lungime a deschiderii, inclusiv distanta de constructie luand in considerare colturile sau orice alte obstacole pot aparea, precum si distanta liniara. Ca rezultat, calitatea instalarii si viteza de date vor avea de suferit. De aceea va recomandam sa incepeti cu un plan detaliat pentru a se asigura ca specificatiile proiectului presupun alegerea unei anumite calitati a cablului pe care il veti comanda si pe care il veti folosi.

About the author

Leave a Reply