Scoala privata si eseul de admitere

Eseul de admitere este o parte importanta a profilului de admitere al copilului tau. Expertul in eseuri Noodle Pro,  Kate Fisher, ofera cateva sfaturi valoroase despre scrierea eseului de admitere. Cauti gradinita particulara sector 1? Teddybar.ro este raspunsul tau!

Daca copilul dvs. se adreseaza unei scoli private sau unui liceu privat, el sau ea va trebui probabil sa scrie un eseu de admitere. Este important sa va amintiti ca acest lucru nu este un eseu de admitere la colegiu, ceea ce inseamna ca standardele folosite pentru a evalua capacitatea de scriere a copilului dvs. sunt mai mici.

Totusi, aceasta inseamna, de asemenea, ca este mult mai usor pentru ofiterii de admitere sa identifice rapid eseuri care merita luate in considerare, dar si pe acelea concepute de catre alti profesori sau rude ale elevului.

Este extrem de dificil sa se ascunda implicarea adultilor intr-un eseu care ar trebui sa fie scris de un copil, care se adreseaza scolii gimnaziale sau liceului. S-ar putea sa va simtiti inconfortabil, permitandu-i copilului sa-si prezinte eseul, fara sa-l citeasca.

Daca alegeti sa-l ajutati prin corectarea sau editarea acestuia, nu uitati sa va asigurati ca limba, sintaxa si structura propozitiilor raman adecvate varstei. Nici un ofiter privat de admitere la scoala nu se asteapta de la un elev de clasa a sasea sa scrie precum un romancier premiat, sa nu mai vorbim de un adult educat de colegiu.

Cea mai buna modalitate de a asigura succesul eseului copilului dvs. de admitere este cum sa alegeti eseul potrivit. Cele mai multe scoli private solicita solicitantilor sa aleaga un prompt dintr-o lista de mai multe.

Ajutand copilul dumneavoastra sa schimbe ideea despre care subiect sa scrie, este o modalitate excelenta de a va implica fara o editare puternica sau de scriere a eseului. Atunci cand il ajutati pe copil sa selecteze un prompt, incercati sa evaluati ce subiect il intereseaza cel mai mult.

In timp ce lista de solicitari este lunga, cele mai multe se incadreaza in cateva categorii mai largi, pe care le-am enumerat mai jos, cu cateva sugestii pe care le-am vazut in ultimii ani.

Promoveaza incurajarea scrisului despre ceilalti.

Pe cine admirati? Daca ati dezvolta un munte Rushmore al secolului XXI, care ar fi cele 4 persoane reprezentate si de ce? Guvernele lumii au decis sa puna o colonie permanenta pe Marte. Sunteti parte a comitetului consultativ care planifica acest lucru. Puteti selecta patru persoane pentru a trai in colonie.

Ce caracteristici sau abilitati ati dori ca acestea sa aiba in noua societate martiana? Spuneti-ne despre un personaj fictiv in literatura, carti de benzi desenate, film sau televiziune pe care le admirati. Care sunt trasaturile pe care le prezinta acest individ care il face vrednic de admiratia ta?

Primele doua sugestii sunt usor de tradus intr-o structura esentiala simpla, adica introducere, paragrafe corporale pentru fiecare dintre cele patru persoane si concluzie. Dar nici nu ofera reclamantului posibilitatea de a dezvalui foarte multe despre el sau ea insasi.

De fapt, majoritatea studentilor aleg aceleasi persoane – Barack Obama si Hillary Clinton apar pe noua din zece eseuri ale acestui articol pe care le-am citit in Statele Unite – sau pe oameni cu roluri similare – Steve Jobs si Bill Gates, de asemenea, apar pe multe eseuri.

In timp ce promptitudinea caracterului fictiv poate parea distractiva, elevii se distreaza adesea prin furnizarea de context in termeni de complot si nu raspund complet la intrebare. Incercati sa va indepartati copilul de subiecte care incurajeaza scrierea despre alte persoane.

Prompturi care incurajeaza scrierea despre tine.

Care este relatia dintre viata ta in scoala si viata ta in afara scolii? Spuneti-ne despre cea mai buna experienta in scoala si despre cea mai buna experienta din afara ei. Dintre toate lucrurile pe care le invatati, ce credeti ca va fi cel mai util atunci cand sunteti adult?

Ce faceti in viata dvs. extracurriculara care demonstreaza un angajament de a invata dincolo de clasa? Acestea ii solicita pe toti sa ceara solicitantului sa-si relateze viata in scoala si viata din afara scolii. Acest lucru permite elevului sa ofere o viziune mai cuprinzatoare despre cine este, nu doar in sala de clasa, ci si in activitati extrascolare.

Daca copilul dvs. stie ce cluburi sau activitati vrea sa urmeze in scoala medie sau liceu, subiectele din aceasta categorie sunt o alegere excelenta.

About the author

Leave a Reply