Optiuni de completare a dintilor lipsa

Exista momente cand pierderea dintilor mai poate fi evitata. Chiar daca majoritatea populatiei practica rutine stricte de igiena dentara, care ajuta la prevenirea cariilor dentare si afectiunilor gingivale, exista momente in care pierderea unui dinte nu mai poate fi evitata.

Desigur, orice decizie finala pentru a elimina un dinte se face de catre un medic dentist si este luata doar in interesul pacientului. Astazi, exista o varietate de optiuni disponibile pentru umplerea golului lasat de un dinte lipsa sau chiar a mai multor dinti.

Fie ca lipsesc unul sau mai multi dinti, una dintre aceste optiuni este sigura pentru a fi o alegere buna in situatia dumneavoastra.

Puntea fixa – este o optiune buna pentru cei carora le lipsesc unul sau mai multi dinti la rand. Podul fix este facut personalizat si creat sa se pastreze prin atasarea la dintii adiacenti sanatosi.

Daca alegeti aceasta optiune, retineti ca cei doi dinti sanatosi, care detin podul fix, trebuie sa fie capabili sa-si faca treaba lor. Un pod fix, de obicei, dureaza pana la 10 chiar 12 ani inainte de a fi nevoie sa fie inlocuit.

Implanturile – sunt o optiune pentru cei carora le lipsesc un singur dinte, mai multi dinti sau toti dintii. Un implant dentar iasi este creat din titan, un metal usor. Implanturile sunt plasate in maxilarul superior si inferior si actioneaza ca o fundatie pentru dintii de inlocuit.

Protezele dentare partiale – Aceasta optiune este, de obicei, o alegere populara pentru cei carora le lipsesc o varietate de dinti. Protezele dentare sunt create sa semene dintilor naturali si liniei gingiei. Ele sunt tinute in loc, atasandu-le in siguranta la dintii mai sanatosi situati in apropiere de zona pierderii dintelui. Protezele partiale sunt detasabile si sunt usor de intretinut si curatat.

Protezele dentare – Exista situatii in care pacientii vor avea nevoie de un set complet de proteze. Ele pot fi facute fie pentru partea de sus sau de jos a gurii. Protezele dentare sunt de obicei facute la comanda, pentru a se potrivi perfect si seamana cu dintii originali. Stomatologii creeaza cu atentie proteze cu aspect natural, astfel incat acestea trec nedetectate de altii.

Dintii pot lipsi pentru o varietate de motive, unele dintre cele mai comune fiind trauma, prejudiciul, degradarea, genetica, diabetul si pierderea de masa osoasa.

Indiferent de cauza, puteti rasufla usurati stiind ca exista o modalitate de a umple spatiul ramas. In timp ce fiecare optiune va umple cu usurinta gaura lasata de dintii lipsa, unele dintre optiuni vin cu riscuri ce pot dauna si dintilor din apropiere.

About the author

Leave a Reply