Nu suntem liberi!

Cica, in aceasta sclavagie moderna, omul ar fi liber. Eu unul zambesc gandindu-ma la cat de fericiti sunt naivii care au senzatia de libertate..

De multe ori ne acoperim minciunile, tradarile, promisiunile neonorate, dezamagirea altora cu faptul ca am fi liberi. Ok, de acord, toti suntem “liberi” sa facem ce vrem noi fara sa cerem acordul nimanui ( cica). Insa mai este o chestie, numita responsabilitate, care de multe ori lipsa ei este acoperita de libertate!

Legile nescrise ale logicii, bunului simt, recunostintei, ale omeniei intr-un cuvant, spun clar un lucru: nu poti face ce vrei atata timp cat deranjezi alte persoane.  Si mai ales lucrul de care ma leg eu, nu poti sa “faci ce vrei” atata timp cat de tine depind alte persoane!

Vad destui oameni care distrug vietile altora din hobby. Copii abandonati, parinti iresponsabili, nedreptati, minciuni, tradari ..si chiar daca ne mintim ca nu e treaba noastra, si ca “e viata lor” , nu putem sa ascundem faptul ca lucrurile cu pricina NU SUNT NORMALE!

Normal ca le privim ca pe anormale cand suntem partea vatamata, dar cand facem noi rau, hopa, e viata noastra, ne doare in 14, ce-mi pasa mie, ce va pasa voua. Nu trebuie sa dam explicatii nimanui pentru ceea ce facem, insa trebuie sa ne dam noua explicatii.

“Oare am facut bine? Oare am avut dreptul sa-i distrug viata lui x, doar pentru ca am avut impresia falsa sau adevarata ca mi-este mie mai bine? Oare nu cumva am fugit de responsabilitati ca un las?”-Asta este momentul adevarului.

Multi n-au invatat sa fie responsabili, dar vor sa fie tratati cu responsabilitate!

Multi n-au invatat sa fie seriosi, dar vor sa fie tratati cu seriozitate!

Multi n-au invatat sa fie prieteni, dar vor sa aibe prieteni adevarati!

Multi n-au invatat sa ofere fericire, dar vor sa fie fericiti!

Iar data viitoare cand unii dintre noi mai sfarsim in fata oglinzii lamentandu-ne si dand vina pe altii, ar trebui sa ne mai gandim odata la ce am facut noi inainte sa aruncam cu noroi si sa pozam in icoane. Si nu tine de maturitate asta, vad copii mai responsabili ca adultii din multe puncte de vedere.

ps: aici am vorbit despre lucrurile strict serioase, nu situatiile de rahat adolescentine cand orice este capat de lume.

About the author

Leave a Reply