Lucruri practice de catre trebuie sa va ingrijiti dupa moarte

Ritualuri si practici
In cultura crestin romaneasca exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le faceti imediat ce aflati ca o persoana a decedat. Este important sa faceti tot ceea ce credeti ca este necesar. Cel mai probabil veti fi foarte socat de vestea primita, chiar daca in unele cazuri va asteptati la acest lucru de ceva vreme (fie era vorba despre o persoana aflata in ultimul stadiu de boala sau despre o persoana foarte in varsta si suferinda).

In cele mai multe cazuri, nu trebuie sa faceti nimici imediat. Ceea ce vrem sa spunem este ca puteti sta cateva minute alaturi de trupul prietenului sau rudei dumneavoastra care a decedat. S-ar putea sa doriti sa mai fie cineva alaturi care sa va ajute.

Ce trebuie sa faceti la putina vreme dupa ce aflati ca o persoana apropiata a murit?
Exista unele lucruri pe care trebuie sa le faceti destul de repede dupa moartea unei persoane. Si ar fi bine sa stiti de unde sa incepeti. Speram ca urmatoarele informatii sa va ajute. In general, este indicat sa luati legatura cu o firma de servicii funerare care va poate ajuta foarte mult in aceasta situatie: cu constatarea decesului, cu comandarea sicriului, cu spalarea, curatarea, imbalsamarea si imbracarea corpului precum si cu multe alte lucruri utile.

Daca prietenul sau ruda dumneavoastra moare intr-un spital sau intr-un azil, puteti vedea corpul la morga sau intr-o sectie speciala. Daca persoana moare acasa veti avea mai mult timp sa stati alaturi de trupul sau neinsufletit. In acest caz va trebui sa luati legatura cat mai curand cu un medic care poate face constatarea decesului. Daca veti alege sa contractati o firma de servicii funerare, aceasta poate avea un medic angajat care va poate ajuta in cel mai scurt timp.

Grija pentru corpul neinsufletit
Daca doriti ca trupul sa ramana acasa pentru urmatoarele 2-3 zile, este indicat sa discutati cu firma de servicii funerare despre spalarea si imbalsamarea corespunzatoare. Daca doriti puteti asista la acest procedeu. Practic trupul va fi spalat cu atentie, curatat, pleoapele vor fi inchise, gura va fi inchisa. Parul va fi pieptanat si aranjat. Daca doriti puteti tine corpul acasa pana in ziua inmormantarii, dar tot mai multe persoane aleg sa duca trupul la capela unei biserici.

Vreti sa aflati ce trebuie sa faceti in continuare? Contactati-ne la firma de servicii funerare ieftine si aveti acolo toate detaliile.

About the author

Leave a Reply