La ce ne uitam cand alegem un calculator SH

Daca nu sunteti o persoana care sa se priceapa prea bine la calculatoare, dar isi doreste sa achizitioneze unul, este bine sa ceara si o parere avizata. Intrebarea care va va fi adresata este “pentru ce anume va trebuie” si trebuie sa stiti exact nevoile, pentru a primi cele mai bune sfaturi. Un calculator nu se alege la intamplare doar pe ideea ca “vreau si eu unul”. Puteti sa lucrati la proiecte mai complicate sau il puteti lua cu voi la munca ori sunteti un pasionat al jocurilor pe calculator. In oricare din aceste cazuri va trebuie un calculator mai performant.

Daca vreti doar sa navigati pe Internet si sa va uitati la filme,atunci calculatorul trebuie sa fie mai putin performant, deoarece, in caz contrar, nu isi va gasi utilitatea. La ce trebuie sa fiti atenti, atunci cand va achizitionati un calculator second hand. Sa nu va sperie termenul, insa chiar si cele la mana a doua sunt foarte bune si au o durata de viata lunga si poti gasiĀ lichidare de stoc calculatoare second hand. Sunt in garantie, iar computerul este testat in intregime, inainte de a va fi livrat. Pentru inceput, trebuie sa acordati o atentie sporita procesorului, care mai este cunoscut ca fiind creierul calculatorului. Cu cat RAM-ul este mai mult, cu atat calculatorul va fi mai performant. RAM-ul este una dintre cele mai ieftine componente ale unui calculator, insa performanta acestuia este data tocmai de acest RAM. Hard disc-ul este o alta parte importanta a unui calculator, iar capacitatea lui este un amanunt ce trebuie luat in considerare, avand o viteza foarte mare in citirea datelor.

Aveti grija la componente

Monitoarele au inceput sa se dezvolte intr-un ritm alert, la fel ca si celelalte componente ale unui calculator. Monitoarele au devenit plate si mult mai usor de manevrat. Uitati-va la calitatea imaginilor, deoarece nu vreti sa aveti probleme cu ochii, daca veti sta prea mult in fata calculatorului. Majoritatea calculatoarelor au o garantie de un an, iar in cazul calculatoarelor noi, garantia merge pana in doi ani. Perioada poate fi extinsa, insa pentru asta va trebui sa scoateti bani in plus. Nu cumparati un calculator second hand de unul singur; este bine sa cereti parerea unui specialist, care se va plia pe dorintele voastre in achizitionarea unui computer. Nu alegeti sa ascultati de un consilier de vazari, deoarece acesta va va prezenta produsele scumpe, avand in vedere ca rolul acestuia e sa le vanda pe cele, nu tocmai ieftine. Sau puteti alege varianta magazinelor on-line, chiar daca vi se pare riscanta. Nimeni nu vinde produse care nu sunt bune, iar in cazul in care nu sunteti multumit de produs, il puteti returna si sa va recuperati banii. Ori puteti cere sa va schimbe produsul.

About the author

Leave a Reply