iPhone 6 vs. 6S

Daca sunteti interesat de achizitia unui nou telefon insa cel mai recent iPhone nu se incadreaza in bugetul dumneavoastra, puteti oricand opta pentru un model mai vechi ca de pilda un model din gama iPhone 6.

Care este insa diferenta intre iPhone 6 si 6S? Pentru cei ce incearca sa decida care dintre cele doua modele li se potriveste mai bine, vom prezenta in randurile de mai jos o comparatie detaliata preucm si avantajele si dezavantajele fiecaruia, raspunzand la intrebarea: Care merita cumparat?

iPhone 6S dispune de tehnologia 3D Force Touch, o carcasa din aluminiu şi o cameră foto inovatoare de 12 MP, ce va ofera posibilitatea de a filma in 4K, toate acestea fiind noutati de care predecesorul sau iPhone 6 nu beneficiaza.

Noua carcasa din aluminiu 7000 il face mai rezistent decat iPhone 6, astfel ca este posibil sa necesite mai putine reparatii de tipul inlocuire display iphone 6s de-a lungul timpului. Noua tehnologie 3D Force Touch poate reprezenta si ea un motiv de a opt apt 6S in detrimentul lui 6. Dar ce este defapt Force Touch?

Este vorba despre un strat suplimentar de senzori situat sub imediat ecran ce optimineaza sensibilitatea acestuia la cât de puternică este atingerea.

La o atingere uşoară, aplicaţia se va deschide în mod obisnuit, insa la una mai puternica utilizatorul va avea acces rapid la mai multe funcţii ale acesteia, ca de pilda previzualizarea de  emailuri sau SMS-uri fără a avea nevoie sa intre in aplicatie pentru a le deschide. Acest lucru va facilita utilizarea iar pentru cei pentru care viteza dispozitivului este estentiala va reprezenta cu siguranta un avantaj demn de luat in considerare.

Bineinteles, acest strat suplimentar de senzori poate reprezenta un dezavantaj in cazul unei defectiuni a display-ului, deoarece o inlocuire display iPhone 6S va fi mai complexa si costisitoare decat in cazul lui iPhone 6.

O alta inovatie adusa de modelul 6S este functia live photos ce permite utilizatorului sa surprinda cateva cadre inainte si dupa cel dorit, pentru o imagine realista a momentelor importante din viata lor.

Cu toate acestea, pe langa inovatiile sale, 6S vine la pachet si cu o serie de dezavantaje cum ar fi o baterie mai mica (1715 mAh, cu 95 mAh mai putin decat iPhone 6, insa Apple sustine ca acest lucru nu va afecta negativ autonomia datorita noului chip M9 care administreaza mai eficient energia) precum si faptul ca este mai greu si mai gros, diferenţa de gramaj fiind  de la 129 de grame la 143 de grame.

Un alt dezavantaj evident este diferenta de pret, iPhone 6S fiind mai scump decat iPhone 6. Daca totusi bugetul va permite si considerati ca imbunatatirile aduse de modelul S se potrivesc nevoilor dumneavoastra (procesor mai puternic pentru o viteza mai buna de rulare a aplicatiilor precum si camera foto superioara pentru cei pasionati de poze care incearca sa surprinda fiecare moment al zilei intr-o fotografie, precum si tehnologia 3D pentru un acces mai simplu in aplicatiile care va intereseaza) atunci puteti investi in acest model superior in detrimentul lui iPhone 6.

About the author

Leave a Reply