Ingrijirea porumbeilor – cu cat mai simpla, cu atat mai eficienta

Nu exista diferente imense intre ingrijirea porumbeilor voiajori si a a celor obisnuiti. Amandoi cresc, se dezvolta si se inmultesc in aceleasi incaperi, necesita alimentati, au nevoie de caldura, un loc cat mai uscat si trebuie vaccinati, feriti de infectii, tratati cu produse pentru porumbei. Nu trebuie sa primeasca o ingrijire speciala, cu alte cuvinte.

Insa pana acum ce stii despre ingrijirea obisnuita a porumbeilor? In acest articol o sa iti raspund la cateva dintre intrebarile des adresate despre ingrijirea obisnuita a porumbeilor. Indiferent ca abia acum incepi sa cresti porumbei sau deja ai aceasta activitate, nu strica niciodata mai multa informatie care sa te puna la curent cu tot ceea ce este nou in prezent.

Mai jos sunt intrebarile despre care iti vorbeam mai sus:

Cand le schimbi apa?

Daca inca nu folosesti 2 adapatoare de apa, atunci iti recomand sa iti mai achizitionezi unul. De ce? Pentru ca sunt medii potrivite de umiditate in care bacteriile si microbii sa se dezvolta, avand ca rezultat negativ, imbolnavirea porumbeilor tai.

Ce trebuie sa faci? Saptamanal vei inlocui dispozitivul de apa ca sa poti in permanenta sa le speli si sa le mentii curate pe perioade lungi de timp. Apa trebui schimbata cam o data pe zi, insa in sezonul de vara poti sa o schimbi ori de cate ori este necesar.

Cand trebuie sa le administrezi medicamente?

Medicamentele le vei distribui atunci cand observi ca porumbeii se imbolnavesc. Exista insa si medicamente care trebuie sa se faca inainte de un vaccin sau dupa. Tratamentele trebuie intotdeauna sa le duci la bun sfarsit pentru ca pasarile sa fie tratate corect. Daca nu esti familiar cu medicamentele pentru porumbei atunci arunca o privire peste produsecolumbofile.ro.

Stii ca trebuie sa le faci vaccin?

La acest capitol sunt foarte multe de spus. Sunt vaccine care se fac de la o anumita perioada de timp de la nastere, altele se fac de mai multe ori, in diferite perioade ale anului.

Mai putem aduce in discutie si vaccinele pe care trebuie sa le faci porumbeilor atunci cand se imbolnavesc. Inainte si dupa injectia care de obicei se face intercutanat in zona gatului iti recomand sa administrezi si complexul de vitamine sau substante nutritive specifice tipului de vaccin.

Ai auzit de spiramicina porumbei?

Este un antibiotic eficient care se foloseste la porumbei impotriva infectiilor precum Trichomoniasis, Hexamitiasis, Salmonella sau chiar E-coli. Spiramicina porumbei este distribuita de produsecolumbofile.ro sub forma de praf in plic de 100 de grame.

Continutul acestui produs trebuie sa il dizolvi in 2 litri de apa. O modalitate eficienta este sa pui apa respectiva in adapatoare. Cu dozajul respectiv poti trata undeva la 40 de porumbei. Mai multe detalii despre administrare o sa gasesti pe prospectul medicamentului.

Ai citit pana acum vreo carte despre cresterea porumbeilor? Daca vrei sa participi cu porumbeii tai la un concurs, atunci incearca. Nu vei avea nimic de pierdut si cu cat vei castiga mai multa experienta cu atat mai bine.

About the author

Leave a Reply