Husa pentru telefonul tau

Necesitatea de a folosi huse, carcase sau folii de protectie pentru telefoanele mobile, accesorii care obisnuit nu sunt incluse in pretul aparatului si nici livrate impreuna, sugereaza o politica agresiva de vanzari si de incurajare a consumului acestor echipamente, ceea ce comercial este de inteles. Un aparat delicat si usor friabil, poate necesita mai rapid inlocuirea, daca acesta este scapat accidental sau sufera un oarecare soc. Pe aceeasi logica, cu cat aparatul este mai scump, cu atat mai mult acesta reclama un supliment de protectie, prin aceste accesorii. Pare nefiresc ca un client care a dat o suma importanta pentru un astfel de telefon mobil de ultima generatie, sa nu si-l protejeze corespunzator, dincolo de faptul ca cine are banii necesari pentru o astfel de achizitie ar trebui sa-si poata permite achizitia unei huse, carcase sau folie protectoare.

In directa legatura cu pretul, materialele din care sunt confectionate husele si carcasele sunt insa preferate in principal dupa atractivitatea estetica si mai putin dupa eficienta concreta a protectie.

Husele din piele naturala de la husecool sunt nu doar mai sanatoase sau mai rezistente la uzura ridicata si socuri, ci si pretentioase, elegante si pretioase, asortandu-se cam cu orice haine ar purta prprietarul, dar sunt mai greu de personalizat coloristic. In schimb, husele din piele sintetica, care au un pret mult mai accesibil si suporta aproape orice efecte cromatice si personalizare, sunt mai putin rezistente si au un grad de uzura mai rapid, care impun inlocuirea mai frecventa.

Carcasele din plastic comporta cea mai lejera personalizare, imprimare in relief, policromie, opacitate sau transparenta avandĀ  in plus si o intretinere mai facila dar sunt mai expuse la deteriorare la soc si zgariere; oferta numeroasa a acestui tip de carcase, faptul ca nu adauga volum aparatului fiind extrem de subtiri dar mai ales pretul mult mai accesibil si posibilitatea de inlocuire, justifica popularitatea acestui tip de protectie. Carcasele din silicon au avantajul de proteja foarte eficient aparatul, preluand si absorbind mare parte din socuri, sunt greu deteriorabile si se intretin usor, flexibile, se aplica simplu si nu aluneca, dar au inconvenientul ca sunt semnificativ mai grele si mai voluminoase. In fine, carcasele metalice, din fibra de carbon sau din pulberi sinterizate sunt evident cele mai rezistente in timp, se deterioreaza greu, absorb socurile puternice, obisnuit sunt incasabile si nu se zgaraie, dar au o tipovarietate redusa.

In sfarsit dar nu in ultimul rand, cele mai recente carcase de protectie sunt de fapt acumulatori externi, cu un design extraslim, care cumuleaza sarcina de a reincarca prompt si optim bateria mobilului, cu functia de protectie superioara a aparatului, in zona de revers, cea mai expusa, ecranul fiind protejatĀ  de o folie cu microfibra.

About the author

Leave a Reply