Greseli in realizarea unui acoperis

Atunci cand acoperisul casei tale se deterioreaza semnificativ si doresti sa il repari sau sa il inlocuiesti, trebuie sa cauti solutia cea mai buna in acest sens, deoarece acesta este principalul protector al casei tale. Nu in ultimul rand, acesta trebuie sa fie unul elegant, in pas cu moda si bineinteles, compatibil constructiei casei tale. O tigla metalica de o calitate superioara ar putea fi rezolvarea acoperisului casei tale, atunci cand ea este de o calitate buna.

Tigla metalica este realizata din otel, pentru a fi mult mai rezistenta si pentru a putea oferi casei tale protectie pe o perioada mai indelungata de timp. Datorita tiglei metalice, acoperisul casei tale ar putea avea o capacitate portanta destul de ridicata, fapt care poate duce la reducerea riscului de tigle crapate sau sparte. O tigla metalica trebuie sa aiba un profil inalt si niste suprapuneri ale panourilor care asigura protectie, pentru ca locuinta ta sa fie mereu in siguranta.

Atunci cand doresti sa refaci acoperisul deteriorat al casei tale, trebuie sa apelezi neaparat la ajutorul unei firme specializate in tigla metalica wind, caci daca te apuci singur risti atat sa strici material, cat si sa faci unele greseli de realizare a acoperisului.
O eroare in realizarea unui acoperis se produce, in cele mai multe cazuri, atunci cand vine vorba despre termoizolarea acestuia. Si mai ales atunci cand pentru termoizolarea acoperisului se aleg materiale de o calitate destul de proasta sau cand se aleg material nepotrivite pentru tipul de acoperis pe care dorim sa il reparam, insa, de cele mai multe ori, se produc greseli atunci cand termoizolatia este montata incorect. Grosimea stratului termoizolant se calculeaza numai dupa tipul de termoizolatie ales si de structura acoperisului, iar in cazul in care termoizolatia este aleasa gresit, atunci acoperisul va avea probleme in orice anotimp.

Specialistii in domeniu spun ca o casa care nu este izolata asa cum trebuie va avea multe pierderi de energie, deoarece dupa cum se spune, cele mai mari pierderi de caldura se produc la nivelul acoperisului. Dupa cum spuneam, pot aparea probleme si in functie de anotimp, caci, de exemplu pe timpul verii, o izolatie facuta gresit inseamna obligarea proprietarului de a instala aer conditionat in casa, iar pe timpul iernii cu siguranta va aparea problema condensului, care duce de obicei la deterioarea finisajelor interioare.

Insa, cea mai mare greseala pe care o fac proprietarii de case este aceea de a lasa acoperisul pe mana unor amatori fara degivrare acoperis, care, de cele mai multe, fac montarea gresita a termoizolatiei. De obicei, cei de la care cumparati materialele va pot asigura si montajul, chiar daca acestia cer un pret mai mare, insa cu siguranta lucrarea o sa isi merite banii.

About the author

Leave a Reply