Ghid de cumparare dintr-un magazin piese auto online

Magazinele online iti ofera astazi aproape orice doresti. De la haine si incaltaminte, pana la bauturi si obiecte de mobilier. Din acest peisaj nu puteau sa lipseasca magazinele de piese auto online, care au devenit extrem de cautate, mai ales dupa invazia de masini second hand din Occident.

In ciuda acestei diversitati insa, nu oricine stie cum sa achizitioneze piesele necesare de pe un magazin piese auto, mai ales ca nu toate sunt structurate asa cum ar trebui.

Din acest punct de vedere, ca posesor de autoturism, ai avantajul ca ai de unde alege atunci cand te decizi sa schimbi ceva la masina ta. In principiu, iti recomandam sa eviti site-urile de vanzari cu anunturi de la persoane fizice, unde de obicei iei marfuri fara factura si de calitate indoielnica. De asemenea, nu iti recomandam sa cumperi piese auto second hand, chiar daca acestea sunt mai avantajoase ca pret.

O piesa noua, chiar daca nu este originala, iti ofera macar o garantie specificata pe eticheta, in baza careia poti sa o schimbi in intervalul mentionat. Iata, in continuare, ce ar trebui sa cauti atunci cand esti in cautarea unui magazin piese auto serios.

Gama larga de producatori

Un prim aspect care ar trebui sa te intereseze la un magazin de piese auto este dat de portofoliul de marci detinut de acesta. Astfel, este de dorit sa cauti magazine care sa comercializeze o gama cat mai larga de produse si nu doar niste produse de nisa. Asta in cazul in care nu ai vreo marca de masina foarte rara sau de epoca.

In acest caz, va trebui sa cauti poate pe site-uri specializate si pe la colectionari. In rest insa, portofoliul de clienti poate reprezenta si o garantie a seriozitatii si a experientei pe piata a site-urilor care comercializeaza piese auto online.

Motoare de cautare si categorii bine delimitate

Totodata, un magazin auto care vine in sprijinul tau ar trebui sa aiba o interfata prietenoasa, care sa iti permita o navigare facila. Aceasta presupune categorii foarte clare cu ajutorul carora sa ajungi cat mai rapid la piesa dorita de tine.

Astfel, nu trebuie sa lipseasca categorii precum marca si anul masinii, precum si tipul de reparatii care trebuie efectuata, tot pe categorii mari: distributie, directie sau sistem de franare.

Garantia produselor oferite

Nu in ultimul rand, trebuie sa te interesezi intotdeauna de garantia oferita produselor comercializate, care sa iti permita returnarea in caz de neconformitate. De asemenea, multe magazine piese auto iti ofera transport gratuit, uneori cu specificarea unei valori minime pentru acest lucru.

About the author

Leave a Reply