El si ea

La prima vedere nu aveau nimic in comun. El era un om sarac, care provenea de jos, trist.. Nu constientiza cat de trist e cu adevarat pentru ca nu stia cum este sa fii fericit, oarecum accepta sa fie tratat urat de catre familie, cunoscuti, stia cum este sa fie ocolit si privit ciudat.

Ea era o fata obisnuita, draguta, care nu intalnise greutatile vietii insa avea un suflet curat.

Destinele lor s-au intersectat pentru o perioada, iar el a ramas surprins de cum se purta ea fata de el. Simtea ceva ce nu mai simtise niciodata, si nu stia cum sa-i spuna. Daca ar fi stiut ce inseamna fericirea, si-ar fi dat seama ca era fericit. El si cu secretul sau pastrat adanc in sufletul sau, departe de ochii curiosilor.

Insa cum orice minune tine putin, el incepe sa-i simta lipsa.. Vede diferentele uriase dintre ei, si realizeaza speriat ca s-a indragostit. Nu se poate invinui, era prima fiinta care-l tratase frumos de care isi putea amintea.

Urmeaza zilele in care se gandea la ea, in care-i lipsea, in care si-ar fi dorit, de fiecare data cand viata il lovea, sa-i simta mana ei pe umar.

Este un om puternic, desi nu stie asta. Si nimeni nu stie cat de puternic este, pentru ca i-a facut fata vietii si nu s-a dat batut.

Ea a uitat incet incet ca el exista, iar viata ei si-a urmat cursul normal, probabil ca a cunoscut fericirea, iubirea, problemele carora prietenii au ajutat-o sa le faca fata.

Nici n-ar banui ca cineva o viseaza cand adoarme, cand se trezeste, ca cineva ii tine numele ascuns in suflet ca pe un lucru sfant, ca cineva are ca unic motiv de a zambi surasul ei de fiecare data cand si-l aminteste vag..

Oare este posibila o relatie a lor? Oare este doar un gand in care nici propietarul nu crede sortit uitarii sau ceva ce se va intampla?

El isi urmeaza viata in acelasi iad cu care este obisnuit, crezandu-se slab insa fiind mai puternic decat hercule cand isi poarta zambind crucea, si isi ascunde lacrimile intr-un seif care are un cifru greu de spart.

Iar intr-o zi ..ei erau impreuna, iar ea il saruta facandu-l sa simta din nou lucruri carora nu le cunostea existenta, insa se trezeste. Fusese doar un vis..

Iar acelui cineva ii spun ca orice lucru rau este urmat de unul bun, orice perioada proasta e urmata de una frumoasa, si ca intr-o zi nu va fi nevoie sa viseze pentru a fi fericit.

Lui ii spun ca masca care-l face sa fie nesigur pe sine o sa fie data jos, iar atunci va stii sa-si aleaga un drum in viata care sa-i aduca si zambete.

Ca va stii sa fie un om bun, tocmai pentru ca stie cum e sa se poarte altii urat cu el.

Ca va realiza cat de puternic este, si ca senzatia de inferioritate este la fel de falsa ca si ideea ca pamantul ar fi plat!

Ca Dumnezeu nu a uitat de el, si ii va rasplati anii de suferinta in care s-a tinut tare ca o stanca cu ani plini de fericire si belsug, alaturi de oameni care-i vor aprecia sufletul.

ps: nici nu realizezi cat de fericit vei fii, si cata fericire vei aduce persoanelor care vor avea privilegiul sa beneficieze de atentia si grija ta!

About the author

Leave a Reply