Educatia copiilor

Daca exista o problema, ramai pozitiv si vorbeste ferm. Nu tipa si nu-ti pierde cumpatul. Strigand, iti inveti copilul ca agresiunea este in regula, dar tipatul nu este respectuos si isi pierde eficacitatea in timp, provocand retragerea copilului decat sa se angajeze cu tine. Atunci cand va controlati si ramaneti calm, pe de alta parte, va puteti exprima clar si setati un model bun pentru copil, demn de urmat atunci cand el va avea o problema de rezolvat la randul lui.
Nu supra-explica. Copiii mici, in special, isi pierd accentul atunci cand explici lucrurile prea mult. Pastrati-va in explicatii simple si scurte.
Inlocuieste sfidarea si istericalele cu disciplina calma si Zen. Copiii pot fi foarte, foarte buni la impingerea butoanelor de furie ale mamei. De la vorbitul inapoi cu sfidare la accese de furie, copiii pot avea un arsenal complet de comportament rau cu care sa-ti testeze limitele. Dar, cu cat esti mai calm, cu atat mai putin copilul va trebui sa-si alimenteze emotiile negative si se va calma.
Faceti ceva impreuna. Chiar daca suna contra-intuitiv, uneori, copiii dezvaluie mai mult despre ei insisi in timp ce faci activitatile obisnuite de zi cu zi, facand impreuna cina sau punand rufele la spalat. Iar studiile au aratat ca mesele regulate pot avea o gama uimitoare de beneficii de dezvoltare pozitive pentru copii, inclusiv o mai buna sanatate si nutritie, abilitati mentale si emotionale puternice si mai bune realizari academice.

About the author

Leave a Reply