Despre criptomonede si investitia in acest domeniu

Despre monede virtuale am tot auzit. Criptomonedele sunt insa un termen cu care nu toata lumea s-a familiarizat. Se pare ca fac deja parte din lista de inventii moderne, asa ca ar trebui sa ne punem la curent cu domeniul pentru ca vor fi tot mai prezente.

Sa definim mai intai ce toate ce sunt acestea. Spus pe scurt sunt monede digitale, virtuale, nebancare. O definitie completa a acestora tine de mai multe explicatii. Sunt o unealta financiara, asa cum spun unii sunt ca si o extensie a banilor actuali. Ba chiar SEC adica Organul de reglementare si supraveghere a burselor din USA a mentionat ca Bitcoinul sau Ethereumul pot fi considerati bani.

Dincolo de diversele explicatii cert este ca acestea sunt o sansa de investitie. Nu degeaba se vorbeste intens despre piata criptomonedelor. Dar, o data cu asta apare desigur si  o piata neagra. Asadar daca te intereseaza o astfel de investitie, trebuie mai intai sa fii atent la ce faci. Specialistii spun ca ar fi bine de cautat criptomonede in coinmarketcap.com, ca cel mai sigur loc. Daca nu regasesti aici, atunci ceva e nesigur.

Iata si ce avantaje ai si de ce sunt atat de populare aceste criptomonede:

  1. Securitatea in tranzactii

Un transfer implica validarea de email sau de telefon, in functie de device-ul de unde se face logarea. Asadar, ar fi chiar complicat pentru un hacker. Prezinta asadar un grad mai mare de securitate la tranzactii si utilizatorii se bucura din plin de un astfel de avantaj.

  1. Costuri reduse

Aceleasi tranzactii sau transferuri au costuri mai mici. Spre exemplu, comisionul de tranzactie este de numai 0,1%.

  1. Viteza mai mare la tranzactii

Orice transfer faci, indiferent de conditii sau de locatia ta, vei putea observa ca merge extrem de repede.

  1. Grad mai mare de confidentialitate

Unii ar spune ca nu lasi urme. Poate fi rezumat si astfel; cert este ca acel capital de criptomonede este numai sub strictul tau control si acces, este un portofel virtual si nu exista control al statului sau a altor institutii si organe asupra acestora. Desigur, asta numai daca doresti sa transferi totul in bani reali pe care sa ii folosesti, caz in care cam ai de dat ceva socoteala pentru ce detii.

Doresti sa investesti in criptomonede? Ai doua optiuni in acest sens. Poti sa cumperi o criptomoneda ce a fost deja lansata sau una care este noua, ceea ce implica o procedura denumita ICO, adica Initial Coin Offering.

In orice caz, primul pas de facut este acela de a-ti crea un portofel virtual si sa securizezi contul. Desigur ca vei avea nevoie de date complete introduce, un profil realizat pentru identificarea ta. Vei avea un cod de securitate. Din fericire  exista si sisteme foarte bine puse la punct pentru a fi in siguranta la fiecare accesare a contului, fara sanse de a fi atacat de rau voitori.

Ca ultim sfat, specialistii spun ca este de preferat sa cumperi criptomonede cand  piata este jos, contrar poate a ceea ce gandesc unii cum ca ar trebui sa vanda in astfel de momente.

About the author

Leave a Reply