De ce sa folosesc role cauciuc in loc de role din plastic dur

Cu totii ne-am minunat atunci cand am pus mana pe un carucior de cumparaturi si am observat ca acesta se misca extrem de usor in orice directie. De asemenea, am ramas uimiti atunci cand am dorit sa il oprim fara a aluneca pe suprafata neteda a magazinului si, mai ales, fara sa faca zgomot in momentul rularii.

Ati mai observat si alte avantaje? Atunci cu siguranta ca ati avut de-a face cu un carucior dotat cu role din cauciuc. Aceasta in conditiile in care piata abunda astfel de numeroase astfel de dispozitive, unele dotate cu roti din material plastic dur, din poliamide sau din silicon.

Sa vedem insa care ar fi principalele atuuri ale rotilor din cauciuc, fata de alte materiale, dar si minusurile fata de acestea. Caci, in functie de aceasta, putem vedea care sunt si domeniile in care am putea folosi cu precadere role cauciuc, in detrimentul rolelor din alte materiale.

Avantaje si dezavantaje ale cauciucului

In primul rand, trebuie a vedem care sunt beneficiile cauciucului in fata celorlalte materiale existente pe piata. Nu ne vom referi neaparat la cauciucul natural, obtinut din arborele cu acelasi nume si care este foarte scump.

Chiar si asa insa, cauciucul obtinut pe cale industriala prezinta o serie de proprietati specifice, care il fac net favorit in competitia cu alte materiale pentru dispozitivele de locomotie.

In primul rand, rolele din cauciuc asigura o rulare usoara a carucioarelor si a altor dispozitive, pe aproape orice fel de suprafata. Astfel, vom observa ca atunci cand folosim role cauciuc denivelarile din podea nu se vor mai simti atat de usor, iar viteza de rulare va fi mai mare.

Vorbim astfel despre o capacitate aparte de preluare a socurilor, care va avea efecte benefice asupra sistemului de rulare, in general. Caci, odata ce socurile vor fi absorbite, cu siguranta ca si niturile sau restul suruburilor si subansamblelor vor avea o viata mai indelungata.

Spre deosebire insa de rotile din poliamida sau alte materiale, rolele din cauciuc au sarcini de incarcare diferite. Prin urmare, cauciucul asigura o frecare mai mare si o aderenta sporita pe suprafata de contact, astfel incat rolele construite din acest material se pot eroda mai usor.

In schimb, acesta asigura o silentiozitate in miscare, asigurand confortul de care avem nevoie atat in interiorul unui magazin, cat si in afara acestuia, daca vorbim despre carucioarele de transport marfa.

About the author

Leave a Reply