Daca as putea calatori in anul 1814, as lua cu mine … (II)

In anul 1814 este debutul Congresului de la Viena, unde s-au schitat marile echilibre geopolitice ale secolului 19.Va dati seama cat de mult ar fi ajutat elemente de IT in acel moment ?

Dat fiind faptul ca sunt pasionat de politica, este clar ca mi-as fi dorit sa calatoresc acolo si sa pun umarul la dezvoltarea geopolitica a Europei. Probabil daca as reusi sa transport cu mine cateva din produsele de pe site-uri de pe internet, probabil as fi fost unul dintre cei mai importanti oameni de acolo.

Sa presupunem ca as putea calatori in anul 1814, iar cei de la ABD Computer mi-ar fi oferit o sponsorizare.Printre lucrurile pe care le-as fi cerut cateva calculatoare second hand, pentru a le instala in salile unde s-a tinut Congresul de la Viena.Una dintre cele mai importante adunari ale Europei din acea perioada, ar avea probabil cu totul alt impact in cazul in care tehnologia ar fi fost de partea ei.

Acum cateva zile am scris prima parte a acestui articol si am povestit despre cum ar fi influentat tehnologia actiunile eteristilor din anul 1814, il puteti citi aici : Daca as putea calatori in anunl 1814, as lua cu mine …

Am abordat ambele articole din punct de vedere istoric, pentru ca mi s-a parut interesant sa ma gandesc cum ar influenta tehnologia unele dintre marile evenimente ale istoriei.

Tinand cont de faptul ca aceste evenimente au fost unele ce au stat la baza formarii ONU sau Ligii Natiunilor, informatiile discutate acolo ar fi fost mult prea bune pentru a fi pierdute, asa ca niste laptopuri second hand ar fi fost perfecte pentru salvarea informatiilor,

About the author

Leave a Reply