Cum sa creezi un site de fotografie de nunta stralucitor

Peste 95 de milioane de fotografii se incarca pe Instagram in fiecare zi. Aceasta e o dovada ca fotografiile au tot mai mult impact asupra vietii noastre aflate sub lupa retelelor sociale. Oamenilor nu le place doar sa posteze anumite poze, insa cauta deseori surse noi de inspiratie, culese de fotografi profesionisti din intreaga lume.

Aceasta poate deschide o usa nu doar spre fotografii profesionisti, dar si un punct de plecare pentru cei incepatori. Astfel in zilele noastre, doar la un click distanta, o prezentare online imaculata este mai mult decât necesara pentru a fi observat.

Ca si fotograf de nunta ai nevoie de un portofoliu care sa reflecte talentul, experienta, si tot ceea ce oferi tu potentialilor tai clienti.  Daca vrei sa devii vizibil, e nevoie sa urmezi niste pasi.

  1. Creaza-l frumos

Având o puternica estetica vizuala, stii foarte bine ca design-ul unui site chiar conteaza. Vizitatorii si posibilii tai clienti vor observa asta prima data. Recomandarea profesionistilor este ca sa il mentineti simplu si curat. Nu e de dorit ca design-ul site-ului sa atraga atentia, ci pozele, continutul acestuia.

Din acest motiv, o schema monocromatica ar putea fi o solutie ideala. Vestea buna e ca poti folosi doua culori, iar alb si negru pot fi un fundal perfect pentru fotografiile de nunta, scotându-le astfel in evidenta. Ca si solutii profesionale pentru design al unui site fotograf nunta iasi, puteti apela la ThemeForest.

  1. Seteaza-ti focus-ul

Din pacate nu ai o a doua sansa pentru a face prima impresie. De aceea trebuie sa te intrebi si sa iti stabilesti exact care iti sunt obiectivele. Vrei sa atragi potentiali clienti, sau sa ii influentezi pe cei care iubesc fotografia de nunta, si cauta servicii de filmari nunti sau poate sa incepi un proiect nou?

Raspunsul te va ajuta sa faci o selectie mai atenta asupra fotografiilor si sa organizezi site-ul pentru a se integra perfect fotografiile de nunta. In cazul in care abordezi mai multe tipuri de fotografii, posi crea mai multe galerii. Ideal ar fi cate o galerie pentru fiecare stil, portrete, ambientale, decoratiuni, diverse detalii.

  1. Scoate-ti in evidenta cele mai bune poze ale tale

Calitatea trebuie sa primeze, nu cantitatea, iar selectia potrivita a pozelor ca fotograf de nunta e esentiala. Nu e nevoie sa incarci pe site-ul tau tot ceea ce realizezi.

E nevoie sa-ti organizezi cele mai reusite piese, in categorii si galerii (având intre 20 si 30 de poze), pe crae sa le denumesti si sa explici clar ce contin. Astfel daca e prea incarcat oamenii se plictisesc sau datorita traficului ingreunat renunta la vizitarea site-ului.

  1. Creaza-ti O marca proprie

Prezinta-te intr-un mod original. Inainte de toate esti un om cu o poveste de viata, si astfel in spatele muncii tale si a abilitatilor tale. Nu e nevoie sa scrii un cv, ceva simplu, amuzant informatii de baza, poate si experienta ta. Vorbeste-le mai multe depre ce tehnica abordezi, filozofia ta artistica, proiectele tale, ceea ce e relevant.

  1. Acapareaza-ti clientii si incepe-ti proiectele

Site-ul tau de fotografii de nunta are ca principal scop sa iti atraga clienti si sa inchei cat mai multe contracte. Astfel ca dupa o organizare atenta, e nevoie sa rezolvi si alte aspect.

E nevoie ca site-ul sa fie usor de navigat, ideal cu butoane si tastatura, imagini de marime optima, sufficient de mari pentru a arata detalii dar suficiente pentru a putea sa fie usor vizibile, de exemplu de 700px. Incearca sa eviti, bari de descarcare, animatii sau trimiteri catre alte pagini. Nu uita ca ceea ce conteaza e munca ta.

  1. Mentine-ti site-ul actualizat

Update-uri regulate pe site-ul tau, articole noi, teme abordate cu rpivire la ceea ce este trendy in nunta, sunt benefice nu doar pentru clientii, vizitatorii tai, dar si pentru tine, pentru munca ta. Astfel vei fi mereu motivat sa fi mereu la curent cu tot ce se intâmpla, si deci sa postezi si proiectele in care esti implicat.

Cel mai important aspect este acela ca vei dovedi ca esti reponsabil, un profesionist si ca vrei sa interactionezi cu cei care iti apreciaza site-ul. Acesta este un mesaj pe care vrei sa il trimiti celor pe care ii vrei nu doar vizitatori ci si clienti.

About the author

Leave a Reply