Cum sa consolidezi o casa?

Multi dintre noi ne-am confruntat cu situatia care consta in mostenirea unei case batranesti, dupa moartea bunicilor sau a parintilor. Insa stim cu totii ca o casa batraneasca nu se afla intr- o stare buna si mai ales daca nu locuim in ea, aceasta se poate deteriora si mai rau, intr- un timp destul de scurt.

Tocmai de aceea, atunci cand mostenim o casa batraneasca, de care ne leaga destul de multe amintiri frumoase din copiliarie, ne dorim sa o pastram intr- o stare destul de bune. Trebuie sa stim insa, ca pentru a realiza un proces de consolidare case sau de pastrare a acesteia intr- o stare buna, este neaparat necesar sa facem o investitie majora.

Insa atunci cand vine vorba despre proiecte de consolidare de care suntem legati sufleteste si sentimental, banii nu mai reprezinta o problema si putem scoate din buzunar oricat numai pentru a o pastra pe aceasta intr- o stare buna sau pentru a o reconditiona.

Procesul de consolidare al unei case este insa unul extrem de complex si deseori greu de realizat. Cei mai multi dintre specialisti sustin sus si tare ca, consolidarea unei case reprezinta un lucru destul de dificil de realizat si ca in principal, nu isi are rostul.

Cea mai dificila situatie este atunci cand fundatia unei case este deteriorata, caci in acest caz nu se mai poate face mare lucru. Consolidarea fundatiei unei case este destul de scumpa si foarte greu de realizat, de aceea este indicat ca aceasta sa reprezinte ultima solutie de consolidare a unei case.

O metoda clasica din acesteĀ proiecte de structura pentru consolidarea fundatiei unei case poarta denumirea de subzidire. Insa subzidirea este o metoda invaziva si in majoritatea cazurilor se soldeaza cu fisurarea zidariei. Insa aceasta solutie poate fi luata in calcul, dupa cum spuneam, atunci cand vine vorba despre consolidarea unei case batranesti, de care suntem legati strict sentimental.

Atunci cand dorim sa realizam un proces de consolidare a unei case este neaparat necesar sa apelam la o firma profesionista care activeaza in domeniul constructiilor precum smarthomeconcept, deoarece, dupa cum spuneam si mai sus, acest proces este unul destul de dificil si necesita mana de lucru profesionista si specializata.

Trebuie mentionat ca in Romania, exista un numar semnificativ de firme de constructii, insa nu toate dintre acestea realizeaza lucruri de calitate.

Tocmai pentru asta, atunci cand dorim sa consolidam o casa batraneasca, trebuie sa apelam la una dintre cele mai bune firme ce activeaza in tara noastra in domeniul constructiilor si care are in spate un istoric destul de bun. In cazul in care facem alegerea corecta a firmei care sa se ocupe de consolidarea casei, atunci putem spera ca aceasta va fi facuta cu succes.

About the author

Leave a Reply