Cum intretii corect incaltamintea din piele naturala

Stim cat de laudata este in general incaltamintea din piele naturala si pe buna dreptate. Vine alaturi de o sumedenie de avantaje la purtare, insa dupa cum este si normal, presupune si o ingrijire pe masura. Ca orice alt bun material, daca ai incaltaminte de piele naturala trebuie sa o cureti atunci cand este necesar, pentru a asigura o utilizare de durata a acesteia.

Unii inclina spre alternative pentru a evita o astfel de necesitate a incaltamintei, insa in ce masura este acest lucru in favoarea lor? Durata de viata a pantofilor din materiale sintetica este mai redusa, chiar si daca este ingrijita, insa sunt celelalte aspecte defavorabile precum faptul ca nu sunt cea mai buna alegere pentru un confort sporit al picioarelor.

Intretinerea incaltamintei din piele naturala si ce presupune aceasta

Cu ajutorul unor produse ingrijire incaltaminte potrivite, dar si o atentie corespunzatoare la purtare, incaltamintea din piele poate avea o viata indelungata. Sansele ca aspectul pantofilor de orice tip sa aiba de suferit sunt mai mari in sezoanele reci de peste an.

Atunci sunt mai supusi unor conditii de vreme nefavorabile ce implica noroi, praf, umiditate. In aceste cazuri poate deveni o idee mai dificila intretinerea produselor, intrucat necesita respectarea unor etape pentru a fi readuse in starea lor initiala.

Indepartarea petelor poate fi mai pretentioasa in anumite cazuri. E mai bine a folosi apa curata decat detergenti. De preferat insa este a aplica solutii de curatat special concepute pentru pielea naturala. Gasesti ceva calitativ in acest sens pe site-ul pantoful-galben.ro.

Cu atat mai mare trebuie sa fie atentia acordata pantofilor care sunt viu colorati sau pastelati de exemplu. Nici nu se mai pune problema ca in cazul celor din materiale sintetice nu prea mai ai ce face cand o pata se impregneaza in acestia.

In cazul celor din piele naturala insa poti mentine intensitatea culorii cu ajutorul unei creme neutre, respectiv un produs ce te poate ajuta sa incetinesti procesul de deteriorare. Cand e vorba despre o pereche favorita cu siguranta ca iti vei da mai mult interesul in ingrijirea acesteia.

Trebuie sa fii realist intr-o privinta intotdeauna si anume ca nimic nu este vesnic. Dar in cazul incaltamintei din piele ai avantajul ca ii poti prelungi durata de viata. O problema generala a pantofilor este umezeala, care influenteaza considerabil partea estetica.

Cand alegi insa produse care au fost din fabrica impregnate in asa fel incat sa aiba o rezistenta crescuta la apa, te bucuri pentru mult mai mult timp de acestea. Poti alege dintre optiunile de incaltaminte de pe pantoful-galben.ro pentru a te bucura de un astfel de avantaj.

E bine sa fii in tema si legat de ceea ce afecteaza cel mai mult aspectul si functionalitatea pielii naturale. Este vorba despre contactul excesiv cu sarea si tratamente chimice. De obicei pe timp de iarna supui cel mai mult incaltamintea acestor factori. Sunt substante care ataca materialele. Cel mai indicat, mai ales in cazul pielii naturale este de a aplica un strat corespunzator de crema protectoare inainte de a iesi afara.

Nu in cele din urma, asigura-te ca asezi corect incaltamintea in pantofar pentru a evita crearea de cute.

About the author

Leave a Reply