Chemarea vintage a aurului roz

Cartier a popularizat mixul de aur si cupru in anii 1920. Nuantele de roz delicat dau un aspect sofisticat metalului cu aspect colorat si feminin de astazi.
Aurul roz, in primul rand devenit cunoscut in urma cu aproape un secol, si-a facut o revenire spectaculoasa.
Versiunea in nuanta fardului de obraz a metalului pretios este afisata in bijuterii sub forma de ceasuri, inele de logodna, coliere si multe altele. Piesele feminine arata delicat si pe cont propriu, insa pot acoperi, de asemenea, decalajul dintre aurul alb si galben atunci cand cele trei sunt purtate impreuna.
Aurul roz poate parea mai exotic decat cel galben, insa secretul este culoarea cuprului. Tot aurul folosit in bijuterii trebuie amestecat cu alte metale, cu scopul de a rezista la uzura, deoarece aurul de 24 carate, de tipul celor care au 99 % sau mai mult aur, este prea moale pentru a rezista la uzura de unul singur. Cantitatea de cupru folosit in aliaj este ceea care da aurului tenta de roz. Furnizorii de metale vor varia de cantitatea de cupru, infunctie de cum vor sa numeasca aliajul: aur rosu, roz sau galben. E tot acelasi proces.
Aurul roz este mai rar, fie ca pentru ca e facut la comanda sau pentru ca exista doar mai putin facut. Lumea modei nu iubeste nimic mai mult decat exclusivitatea, ceea ce face din aurul roz un metal extrem de dorit. Totusi, pretul este inca comparabil cu cel al aurului alb sau galben, deoarece cuprul este ieftin si bijuteriile realizate din aur roz au pretul in functie de greutate. Cartier a facut un pas major in istoria aurului trandafiriu atunci cand a debutat cu banda Treime, formata din trei benzi de aur care se intrepatrund, din culorile alb, roz si galben. Scriitorul si cineastul francez Jean Cocteau a popularizat inelul, ceea ce a dus la o tendinta crescanda in purtarea aurului roz si a metalelor amestecate.
Desi piesele clasice precum Trinity ale celor de la Cartier evoca istoria metalului, renasterea recenta poate fi atribuita revenirii atat de la moda a culorii. In anii ’90 totul era in alb-negru si cat mai minimalist, toata lumea purtand argint sau aur alb. La inceputul secolului 21 insa, culoarea si feminitatea au revenit. Aurul roz vine sa completeze toate nuantele umbroase si neutre in acest sezon.
Si de data aceasta, puterea aurului pare sa creasca tot mai mult, unele femei evitand metalele mai traditionale, cum ar fi platina si aleg inelele trandafirii pentru logodna. Publicista Kate Goldberg a optat pentru un diamant trandafiriu asezat in aur roz pentru ca a vrut ceva de baza, non-traditional si cu recurs de epoca, un inel unic, dar in acelasi timp cu aer de inel de logodna. Iar aurul il face sa arate ca si cum ar putea fi o mostenire de familie, ceva ce poti da mai departe nepotilor intr-o zi.

About the author

Leave a Reply