Cele mai populare modele de hoverboard-uri

Daca va intrebati ce este acela un hoverboard, nu va putem spune decat atat: este urmasul skate-board-ului, insa mult mai inteligent si mai evoluat din punct de vedere tehnic. Cu totii ne-am mirat probabil prin parcuri sau mari centre comerciale la vederea unor oameni in toata firea care mergeau cocotati pe niste masinarii speciale, desprinse parca din seria „Inapoi in viitor”.

Fara niciun efort, actionat prin telecomanda sau fara, cu muzica la purtator si semnalizare led, hoverboard-ul poate fi considerat un adevarat skateboard zburator, propulsat doar de o baterie si de forta exercitata de corpul uman. Forta poate ca este cam mult spus, intrucat cele mai multe modele de hoverboard, desi suporta greutati de pana la 120 de kg, ele nu sunt propulsate decat prin deplasarea centrului de greutate in directia de mers dorita. Din acest punct de vedere, putem spune ca hoverboard-urile se deosebesc substantial de stamosul lor, skateboard-ul.

In vreme ce acesta din urma era doar o placa la care erau atasate niste roti asemanatoare vechilor patine cu rotile, un hoverboard are rotile dispuse lateral, acestea putand fi umflate, pentru o absorbtie mai buna a socurilor. Din acest punct, putem vorbi deja despre principalele categorii de modele de hoverboard-uri, pe care le vei gasi, cu siguranta, si pe site-urile de specialitate.

Cu roti mari sau mici?

Un prim criteriu dupa care alegem un model de hoverboard este dimensiunea rotilor. De obicei, cele destinate copiilor mai mici, adica pana in zece ani, au roti de 6.5 inch. Acestea sunt dispuse lateral, sunt construite di cauciuc moale, astfel incat sa absoarba cum se cuvine socurile de pe trotuarele pavelate sau chiar denivelarile din asfalt.

Daca dorim un dispozitiv ceva mai mare, pentru adolescenti sau chiar pentru persoane adulte, atunci avem de ales dintre hoverboard-urile cu roti de 10 inch. Acestea, la fel ca intregul dispozitiv, pot suporta greutati ale utilizatorilor de pana la 120 kg. Prin urmare, pot fi folosite cu succes atat de catre copii, cat si de catre adulti.

Mergi pe teren accidentat? Ia-ti un Hummer

Asemenea cunoscutelor masini de teren inspirate din vehiculele militare, si amatorii de plimbare in aer liber pot opta pentru modele de hoverboard-uri de tip Hummer de la MonkeyBoard. Acestea sunt ideale pentru terenurile denivelate, absorbind cu usurinta socurile. Cu roti mari, gonflabile, dar si cu o constructie a sasiului solida, acestea iti vor face plimbarea cat mai placuta, indiferent de tipul de teren pe care il folosesti, in anumite limite, bineinteles.

Din acest punct de vedere, trebuie subliniat faptul ca performantele unui hoverboard, precum viteza si accesibilitatea in teren, depind de mai multi factori. Asfel, un prim factor este tipul suprafetei de rulare. Cu cat aceasta va fi mai neteda si mai plana, cu atat hoverboard-ul se va deplasa mai usor. De asemenea, o greutate prea mare a utilizatorului sau un drum in rampa vor ingreuna deplasarea dispozitivului. De toate acestea va trebui sa tii cont insa in achizitia unui hoverboard.

About the author

Leave a Reply