Ce trebuie sa stii despre politele de asigurare RCA si Casco?

In momentul in care iti cumperi un autoturism, indiferent de faptul ca acesta este nou sau second hand, indiferent de faptul ca este un autoturism Mercedes sau ca iti cumperi o Dacia Logan, trebuie sa inchei obligatoriu o polita de asigurare RCA, si facultativ, o polita de asigurare CASCO.

Referitor la aceste doua tipuri de polite de asigurare, trebuie mentionat faptul ca sunt o multime de soferi care se incurca in detalii in momentul in care vine vorba despre astfel de polite.

Sunt anumiti soferi care nu stiu exact cum stau lucrurile atunci cand vine vorba despre CASCO si RCA, iar in situatia in care te regasesti si tu in aceasta categorie a soferilor, acest articol iti va fi de mare ajutor.

In primul rand, dupa cum am mai spus, o polita de asigurare RCA este obligatorie, asa ca indiferent de faptul ca inchei cel mai scump rca de pe piata, sau ca optezi pentru un rca ieftin, este neaparat sa inchei o asemenea polita de asigurare.

Polita de asigurare RCA va despagubi de fiecare data dupa producerea unui accident rutier vatamarile corporale sau in cazul in care din pacate se intampla, decesul.

Deasemenea, orice tip de pagube materiale care se produc in urma unui accident rutier, iar aici discutam despre autovehiculele avariate, despre stalpi, garduri sau imobile, vor fi acoperite de catre polita de asigurare rca a soferului vinovat de producerea accidentului.

Orice paguba care s-a produs datorita lipsei de folosinta a autoturismului avariat va fi iarasi acoperita de catre polita de asigurare rca a soferului gasit vinovat de producerea accidentului.

In cazul in care soferul nevinovat il actioneaza in instanta pe soferul vinovat, atunci cu siguranta firma de asigurari la care are incheiata polita de asigurare soferul vinovat, va suporta toate cheltuielile de judecata.

Ei bine, in momentul in care discutam despre politele de asigurare CASCO, atunci cu siguranta lucrurile stau total diferit, pentru ca o asemenea polita de asigurare, spre deosebire de polita de asigurare rca, nu este obligatorie.

O polita de asigurare CASCO are rolul de a-ti proteja autotursimul si in cazul unui eventual furt, dar si impotriva unor eventuale daune pe care acesta le poate suferi.

Ce conteaza foarte mult, este faptul ca atunci cand ai o polita de asigurare CASCO incheiata pentru autoturismul tau, indiferent de faptul ca esti vinovat sau nu pentru producerea unor daune, vei fi despagubit de catre firma la care ai incheiat polita de asigurare CASCO.

Din pacate, lucrurile nu stau chiar asa in cazul in care discutam despre polita de asigurare RCA, unde in cazul in care tu esti gasit vinovat de producerea daunelor asupra autoturismului, va trebui sa suporti costurile reparatiei din buzunarul tau.

Este si adevarat faptul ca pretul pentru a incheia o polita de asigurare CASCO este mai mare decat pretul pe care il ai de platit pentru a incheia o polita de asigurare rca, insa daca stam sa tragem linie la final, asigurarea CASCO te va despagubi chiar si daca esti vinovat.

About the author

Leave a Reply