Ce inseamna un apartament in regim hotelier?

Sistemul de regim hotelier in cazul apartamentelor a luat amploare in principiu in ultimii zeci de ani in țări precum Anglia, Spania, Germania sau in Statele Unite ale Americii.

In Bucuresti, apartamentele in regim hotelier sunt cautate in mod special, mai ales in randul turistilor. Preturile erau initial destul de mari, acest lucru fiind un dezavantaj pentru cei care nu erau turisti, ci doar se cazau in interes de serviciu sau personal, pe o anumita perioada in Bucuresti. Prin urmare, cazarea intr-un hotel a devenit solutia salvatoare.

In Capitala, avem la dispozitie un numar mare de zone in care pot fi gasite apartamente sau orice tip de garsoniera in regim hotelier printre care – Piata Unirii, Piata Alba Iulia, Mosilor, Mihai Eminescu, Bulevardul Corneliu Coposu, Bulevardul Decebal, Soseaua Fabrica de Glucoza, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, Bulevardul Barbu Vacarescu, Piata Muncii, Calea Calarasi si Strada Delea Veche.

Avantajul de a gasi cazare in garsoniere sau apartamente complet utilate, la preturi competitive, determina orientarea tot mai frecventa a romanilor catre agentii de acest tip. Solutiile includ de asemenea apartamente si garsoniere de lux, complet mobilate si utilate pentru un confort sporit la un pret adaptat nevoilor si bugetului romanilor.

In situatia in care cazarea la un hotel sau cea obtinuta in regim de urgenta prin agentie se dovedeste a fi mult prea costisitoare, apare si alternativa mult mai rentabila a inchirierii in regim hotelier.  Solutii precum garsoniere sau apartamente cu 2, 3 si 4 camere, in diferite zone, pentru a acoperi necesitatile fiecarui doritor. In acest fel, poate fi obtinut confortul dorit sau chiar luxul unei cazari intr-o zona din Bucuresti in care, de altfel, ar fi mult prea costisitor sau dificil de gasit o astfel de solutie.

Tot mai mulţi romani achizitioneaza locuinte pe care le inchiriaza ulterior atat turistilor, cat si oamenilor de afaceri care ne viziteaza tara. Preturile apartamentelor sunt mai ridicate si pentru ca sunt localizate in zone centrale, dar pentru proprietari este cu atat mai avantajos pentru ca obţin astfel un profit si mai mare decat daca si-ar inchiria casele pe termen lung.

In mod normal, un apartament complet mobilat, utilat şi amenajat de un designer profesionist ajunge de la 30 pana la 40 de euro pe zi; daca vrei sa ai si mai mult succes in aceasta afacere apartamentul trebuie sa fie localizat intr-o zona centrala precum- Victoriei, Romana sau Universitate – unde sunt si obiective turistice, restaurante, cafenele, parcuri.

Consultantul imobiliar Nicuşor Miliţă sustine că cel mai bine este sa cautati apartamente mici, in locatii centrale, sau  cu acces facil la infrastructura de transport pentru ca daca investitorul are un numar mare de proprietati pe care urmeaza sa le dea spre închiriere, pentru el e mai usor sa realizeze  o amenajare cu o firma profesionista si cu un designer.

Din ce in ce mai mult, in ultima perioada, cazarea in regim hotelier oferita ca alternativa la cazarea standard la hotel se dezvolta, incepand din Bucuresti si continuand si cu mari orase din tara precum Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov.

About the author

Leave a Reply