Ce este mai important : numarul backlink-urilor sau Page Rank-ul lor ?

Orice link care face referinta la site-ul tau este important, dar si mai important este daca acel link este relevant.Un backlink relevant catre site-ul tau este mult mai important decat un link oarecare ce vine de la o pagina unde link-ul este plasat doar pentru ca acea pagina avea Page Rank mare.Pe langa toate aceste detalii, luncrul care face diferenta este “textul ancora” pe care il folosesti atunci cand plasezi link catre site-ul tau pe o alta pagina.

Sa presupunem ca tocmai ai terminat un blog ce va fi nisat pe filme, iar principalul cuvant cheie pe care te bazezi este “blog de filme”.Pentru SEO, este mai bine sa pui link catre site-ul tau pe o pagina cu Page Rank 1 si sa folosesti cuvantul cheie drept text ancora, decat sa pui link pe o pagina cu Page Rank 8 si sa folosesti drept ancora cuvintele “click aici”.

Desigur, daca ai backlink de la o pagina cu Page Rank mare iti va da ceva punctaj in vederea acordarii unui Page Rank mare site-ului tau, insa pentru SERP e nefolositor, iar daca incerci sa obtii trafic pentru site-ul tau o sa ai in vedere acest aspect…

Sfaturi :

Nu folosi acelasi text ancora de fiecare data.Daca vrei sa te pozitionezi printre primele site-uri in Google pentru “blog de filme”, foloseste cuvintele “blog de filme”, “blog despre filme” si “blog cu filme”, lucru ce te va ajuta sa te plasezi in cautari printre primele site-uri si pentru cuvintele cheie secundare (derivate de la cuvantul cheie principal).
Incearca sa obtii link-uri de la surse diferite.Trei backlink-uri de la surse diferite sunt mult mai folositoare decat zece backlink-uri de la aceeasi sursa.
Daca se poate, incearca sa obtii backlink-uri catre pagini si articole, decat sa obtii link-uri pentru pagina principala.Te poate ajuta mult in SERP.
Ai nevoie doar de backlink-uri DoFollow, tinand cont ca link-urile NoFollow nu prea conteaza pentru Page Rank si SERP asa mult.

In concluzie, daca vrei sa ai un site/blog bine plasat in rezultatele motoarelor de cautare, incearca sa obtii backlink-uri relevante, cu Page Rank mare si ce sa contina cuvinte cheie cu grija alese.

P.S : Sunt sfaturi pentru incepatori.O sa postez in continuare sfaturi pentru SEO si Social Media, insa ca in orice domeniu, e bine sa incepem cu inceputul.Sper ca vor fi de folos sfaturile mele si ca pe viitor o sa fie multe articole pe blog din care sa aveti ce invata.

About the author

Leave a Reply