Care sunt cele mai importante beneficii ale uleiului de cocos?

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, care este obtinut din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate, si este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie.

Foarte multe persoane isi indreapta atentia spre Ulei De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 460g/500ml NIAVIS dat fiind faptul ca acesta are multe proprietati nutritive, continand vitamina E, vitamina K, dar si mai multe minerale precum fierul, plus grasimi saturate precum acidul lauric.

Uleiul De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 460g/500ml NIAVIS este obtinut in urma unor metode traditionale prin presare la rece. Acest ulei nu este procesat, si vine in forma soluda, insa la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. In urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi cateva dintre cele mai importante beneficii ale acestui Ulei De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 460g/500ml NIAVIS.

Protejeaza pielea de razele UV

Cand este aplicat pe piele, uleiul de nuca de cocos va poate proteja de razele ultraviolete (UV) ale soarelui, care va ridica riscul de aparitie a cancerului de piele, provocand riduri si pete maronii. De fapt, un studiu a constatat ca uleiul de cocos blocheaza aproximativ 20% din razele UV ale soarelui.

Totusi, retineti ca nu ofera aceeasi protectie ca protectia solara conventionala, care blocheaza aproximativ 90% din razele UV. Un alt studiu a estimat ca uleiul de cocos are un factor de protectie solara (SPF) de 7, care este inca mai mic decat recomandarea minima in unele tari.

Creste metabolismul

Uleiul de cocos contine trigliceride cu catena medie (MCT). Acestea sunt acizi grasi care sunt absorbiti rapid si pot creste numarul de calorii arse. Studiile controlate au aratat ca MCT-urile pot creste semnificativ rata metabolica – cel putin temporar. Un studiu a constatat ca 15-30 grame de MCT au crescut numarul de calorii arse cu o medie de 120 pe o perioada de 24 de ore.

Imbunatateste sanatatea dentara

Uleiul de cocos poate fi o arma puternica impotriva bacteriilor, inclusiv Streptococcus mutans, bacteriile din gura care cauzeaza placa dentara, cariile dentare si boala gingiilor.

Intr-un studiu, uleiul cu ulei de nuca de cocos timp de 10 minute – cunoscut sub numele de tragerea uleiului – a redus aceste bacterii la fel de eficient ca si clatirea cu o apa de gura antiseptica. Intr-un alt studiu, hranirea zilnica cu ulei de nuca de cocos a redus semnificativ inflamatia si placa la adolescenti cu gingivita (gingii inflamate).

Indeparteaza iritarea pielii si eczemele

Cercetarile arata ca uleiul de nuca de cocos imbunatateste dermatita si alte tulburari ale pielii cel putin la fel ca si uleiul mineral si alte hidratante conventionale. Intr-un studiu efectuat la copii cu eczeme, 47% dintre cei tratati cu ulei de nuca de cocos au observat imbunatatiri majore.

Imbunatatirea functiei creierului

MCT-urile din uleiul de nuca de cocos sunt defalcate de ficat si transformate in cetone, care pot actiona ca sursa alternativa de energie pentru creier. Mai multe studii au descoperit ca MCT-urile au beneficii impresionante pentru tulburarile cerebrale, inclusiv epilepsia si boala Alzheimer. Unii cercetatori recomanda utilizarea uleiului de cocos drept sursa de MCT pentru a creste productia de cetone.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante beneficii de care va puteti bucura in cazul in care alegeti sa folositi Ulei De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 460g/500ml NIAVIS.

About the author

Leave a Reply