Care este bicicleta adecvata pentru tine?

Desi, achizitionarea unei biciclete nu presupune aceeasi forma de angajament si aceeasi complexitate precum in cazul unei masini, exista mai multe aspecte care trebuie foarte bine de avut in vedere inainte de a o alege.

Daca esti la prima incercare de a face o astfel de achizitie, in mod clar ti se poate parea foarte dificil sa iei o decizie, mai ales ca optiunile in acest sens pot fi infinite. Iar cel mai important este ca nevoile tale sa se potriveasca perfect cu functiile pe care ea le-ar putea prezenta.

Asadar, pentru a te ajuta sa intelegi cat mai bine cum functioneaza acestea si care este cea mai potrivita in functie de caracteristicile pe care le poseda raportate la necesitatile pe care le ai si tu, vom apela la o descriere a acestora in functie de cum se clasifica ele.

Bicicleta de oras

Cunoscuta si sub denumirea de city bike, este cea mai populara si utila bicicleta de pe piata de profil. Prezinta cea mai confortabila pozitie si se gaseste in numeroase forme, atat pentru copii, cat si pentru doamne sau domni. Este cel mai indicata a fi utilizata in plimbari lejere prin oras sau pentru deplasarile obisnuite.

Datorita faptului ca poate fi dotata cu orice accesorii, precum cosulete, lumini, aripi pentru noroi, portbagaj se poate considera extrem de practica, dar si sigura atunci cand o folosim in trafic.

Bicicleta de munte

Cei pasionati de adrenalina si de sporturi cu tenta extrema sunt cei mai familiarizati cu un astfel de vehicul. Nu este recomandata a fi folosita in curse prea lungi pe sosea, ea fiind special conceputa pentru terenurile cu denivelari. Desi poate parea destul de periculoasa pe suprafetele cu risc de accidentare, nu ai de ce sa iti faci griji atat timp cat stii sa ai o pozitie a corpului adecvata pentru ca suspensiile au rolul de a atenua  denivelarile, iar controlarea ei depinde mai mult de frane care trebuie sa fie cat se poate de puternice.

Bicicleta BMX

Ce care se orienteaza catre categoria de biciclete BMX sunt si cei care isi doresc sa fac spectacol prin executarea unor sarituri si manevre de impact in skatepark. Sunt realizate dintr-o constructie extrem de rezistenta si prezinta o manevrabilitate foarte facila pentru acrobatii. La momentul in care o folosesti, nu te poti bucura chiar de cea mai confortabila pozitie datorita componentelor care sunt adaptate la anumite miscari care sunt si responsabile si de siguranta ta.

Bicileta pliabila

Importanta unei biciclete pliabile poate fi substantiala in anumite cazuri si pentru anumite persoane. In primul rand, cei care sufereau de lipsa spatiului si nu puteau avea o bicicleta acasa, acum este foarte simplu cu ajutorul acesteia, ea prezentand un caracter foarte compact, putand fi depozitata oriunde. De asemenea, cei care locuiau la bloc la etaje superioare nu puteau urca si cobori bicicleta pe scari de fiecare data cand era necesar. Modul in care poate fi purtata, in forma unei valize o face extrem de utila pentru multe persoane, iar intretinerea ei se realizeaza la fel de usor.

Bicicleta trekking

Acest model de bicicleta rezulta din imbinarea caracteristicilor de la bicicleta de oras cu cea off-road. Poate fi utilizata extrem de lejer pentru mai multe calatorii, inclusiv pe drumurile mai accidentate datorita cauciucurilor pe care le are mai late. Intretinerea sa poate fi usor mai costisitoare decat celelalte, insa este versatila mai multor tipuri de drumetii.

Acestea nu sunt singurele modele de biciclete existente, aici sunt prezentate cele care primeaza in randul achizitionarilor de catre cumparatori. Bicicleta a capatat de-a lungul timpului forme diverse si destul de extravagante, fiind accesorizata cu tot mai multe functii inovatoare. Daca esti si tu in cautarea uneia si te-ai decis catre ce sa te orientezi, iti este pus la dispozitie magazinul online Maryon care dispune de varii modele la preturi accesibile.

About the author

Leave a Reply