Bitcoin, moneda care a revolutionat lumea financiara

Omenirea intreaga a ramas pur si simplu uimita la finele anului trecut, cand a aflat ca moneda virtuala Bitcoin atinsese maximul istoric, tranzactionandu-se la peste 16.000 de dolari americani pe unitate. A fost o stire care a bulversat pietele financiare, analisti de toate culorile grabindu-se sa anunte ca aceasta este de fapt moneda viitorului si ca ar trebui sa investim masiv in ea.

Pe de alta parte, moneda a scazut imediat dupa aceea, fara a avea motive plauzibile in spate, suferind o corectie severa, de cateva mii de dolari pe unitate. Chiar si asa insa, Bitcoin ramane astazi vedeta monedelor virtuale din toata lumea, majoritatea acestor inscriindu-se pe un trend crescator din punct de vedere atat al volumului de vanzari, cat si al pretul de tranzactionare.

Prin urmare, se poate spune ca succesul Bitcoin a uimit pe toata lumea, atragand in schimb atentia traderilor spre acest domeniu fascinant. Care este insa evolutia Bitcoin din ultima perioada si la ce trebuie sa ne asteptam in viitor? Este nimerit sa tranzactionam acum sau sa asteptam pana la o eventuala cotare la bursa a acestei monede?

Cea mai buna evolutie Bitcoin din istorie

Dincolo de toate aceste intrebari si supozitii, un lucru este cert: avem astazi de-a face cu cea mai buna evolutie Bitcoin din istorie, in care pretul de tranzactionare a crescut de cateva zeci de ori in ultimii ani. Astfel, nu trebui uitat faptul ca Bitcoin a fost lansat pe piata in urma cu aproximativ noua ani, la acea vreme fiind evaluat la o treime din valoarea unui dolar american.

Daca ne uitam astazi la pretul de tranzactionare, acesta este de aproximativ 7.000 de dolari americani. Este un curs oarecum stabilizat, dupa o explozie puternica la inceputul anului, dar si cu fluctuatii majore de pret in lunile ce au urmat. In orice caz, putem vorbi despre cea mai mare valoare din ultimii ani, daca este sa socotim doar faptul ca, in urma cu aproximativ un an de zile, valoarea sa era la o zecime fata de cea de astazi.

Cum tranzactionez Bitcoin in siguranta

Avand in vedere aceste aspecte, multi s-au gandit sa speculeze pe seama subiectului, alegand sa tranzactioneze Bitcoin, in ideea unor castiguri rapide si fara prea multe batai de cap. Prin urmare, daca aveti bani de investit, atunci tranzactionarea de Bitcoin si alte monede virtuale poate fi o solutie. Tranzactile cu Bitcoin se pot face de unul singur, prin deschiderea unui cont Bitcoin, dar si prin intermediul agentiilor de brokeraj specializate.

Acestea au avantajul ca te tin la curent cu cele mai noi informatii in domeniu, astfel incat tranzactiile tale sa fie efectuate in deplina cunostinta de cauza. De asemenea, poti face comparatii cu alte monede si ai acces la statistici si grafice privind evolutia, pentru a-ti face o idee privind modul in care ar putea evolua aceasta moneda pe viitor.

About the author

Leave a Reply