Aveti nevoie de servicii profesioniste de suflare fibra optica?

La Value Telecom suntem pregatiti sa va ajutam cu servicii complete, preturi competitive, consultanta si suport tehnic specializat. Datorita experientei, profesionistilor si instrumentelor de calitate cu care lucram, reusim sa oferim solutii complete pentru suflarea fibrei optice in microtuburi. Garantam performante exceptionale pentru toata durata de exploatare a retelelor.

Tehnica de suflare fibra optica a fost determinata in cea mai mare parte de nevoia eficientizarii instalarii de fibra optica in locuri in care spatiile sunt mai inguste, mai mici.

Ce se intampla de fapt in timpul suflarii de fibra optica?
Tehnica aceasta presupune utilizarea aerului comprimat pentru a impinge fibra optica in microtuburi. Totul se realizeaza cu un dispozitiv special gandit pentru acest lucru.

Factorul de umplere al microtubrilor poate ajnge pana la 80%, ceea ce inseamna un proces semnificativ. In consecinta se formeaza o perna de aer ce impinge cablul si evita frecarea lui de catre peretii din jur. De aceea, putem vorbi despre viteze foarte mari ce pot ajunge chiar si la 60metri pe minut pe distante de peste 1.5 km.

Daca ar fi sa facem o comparatie intre tehnicile traditionale de instalare fibra optica si suflarea de fibra prin tubete, am observa imediat o serie de avantaje pe care le are aceasta metoda de suflare. Astfel, vorbim in primul rand de o densitate mai mare pentru ca in acelasi spatiu se instaleaza mai multe fibre. Apoi timpul de instalare este mult redus, ceea ce ne duce imediat cu gandul la eficiena. Asupra cablului se exercita o forma foarte mica, ceea ce inseamna ca va fi pastrat in cea mai buna stare pentru mai mult timp. Cand se sufla fibra optica prin tubete se efectueaza mai putine suduri, pentru ca majoritatea traseelor sunt directe. Prin urmare, va fi nevoie de mai putini specialisti si mai putine instrumente de sudura. Alt avantaj este ca nu se va mai instala fibra “neagra”, pentru ca fibra va fi instalata doar acolo cand este necesar si cand se impune acest lucru.

Unul din cele mai mari avantaje ale operatiunii de suflare fibra optica il reprezinta faptul ca eventualele reconfigurari se pot face intr-un timp mult mai scurt. Ganditi-va cat de greu puteau fi inlocuire pana acum cablurile instalate prin metode traditionale.

Avand in vedere toate aceste aspecte, putem concluzioa ca suflarea de fibra optica prezinta numeroase avantaje menite sa va simplifice activitatea in domeniu. Noi, profesionistii de la Value Telecom ramanem la dispozitia dumneavoastra pentru informatii suplimentare si alte detalii legate de suflarea de fibra optica.

About the author

Leave a Reply