Avantajele unei case pe structura metalica

Anul 2006 este anul nasterii constructiilor de case pe structura metalica. Vanzatorii spun ca numarul cumparatorilor a crescut, avand in vedere ca este un material care rezista atat intemperiilor cat si cutremurelor sau incendiilor. Timpul de ridicare a unui astfel de constructii este ceva mai mic decat in cazul unei constructii obisnuite. O astfel de casa se poate ridica si in cateva zile. Casele pe structura metalica au inceput sa capete din ce in ce mai multi client dupa aparitia crizei financiare din Romania, deoarece costurile sunt mai ieftine.

Lipsa banilor, a cresterii preturilor, i-a facut pe oameni sa caute alternative mai ieftine in ceea ce priveste construirea unei locuinte. Unele firme au inregistrat cresteri spectaculoase in domeniul vanzarilor. De exemplu, in 2007, metrul patrat costa 500 de euro pentru o casa pe structura metalica. Pretul unei astfel de case se situeaza intre pretul unei case de lemn si cel al unei case construite din beton ori caramida. Ramele confectionate din structura metalica se fizeaza pe fundatia din beton cu ajutorul ancorelor mecanice carea juta la fixarea definitiva a locuintei. Se folosesc totodata si fiole chimice.

Aceasta modalitate de prindere presupune ca cel care ridica casa sa fixeze niste tije filetate in fundatie cu ajutorul unor component chimice care duc la formarea unui fel de adeziv. Ramele se prind in fundatie din 50 in 50 de centimetri. Peretii casei sunt facuti in partea din exterior din palci OSB, dupa care se adauga polistiren tencuit pe plasa din fibra de sticla. La interior, peretii sunt din placi de gips de carton in doua straturi, iar intre placa exterioara sic ea interioara se monteaza un strat de izolatie care presupune vata de sticla si folie de aluminiu. Daca peretii vor fi confectionati in acest fel, asta duce la un confort termic ridicat.

Alte avantaje

Printre avantaje se numara confortul termic sporti, pretul scazut al casei si timpul de ridicare a unei astfel de case. Totodata, acest tip de locuinta se poate asambla in orice conditii meteorologice, fiind rezistenta la cutremure si incendii. Daca vreti sa va ridicati o casa cu o suprafata de 150 de metri patrati, aceasta va fi ridicata in 45 de zile avand in vedere ca in proportie de 70%, structura metalica este facuta in fabrica. Fiti atenti la cei care construiesc si nu-I lasati nesupravegheati. Alegeti cele mai bune materiale si luati in considerare toate sfaturile specialistilor daca doriti sa aveti o casa rezistenta. Puteti sa faceti si un credit pentru a va ridica locuinta, avand in vedere ca in maxim doua luni sceheletul este deja gata. Nu uitati sa va izolati peretii, deoarece aecstia fiind subtiri veti auzi orice zgomot de afara. Casa pe structura metalica este una foarte calduroasa si rezistenta.

About the author

Leave a Reply